Lufthansa boekt recordresultaten

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 07:56

Luchtvaartconcern bevestigt hogere outlook.

(ABM FN-Dow Jones) Lufthansa heeft in de eerste zes maanden recordresultaten geboekt, vanwege een sterke vraag en lagere eenheidskosten. Dit meldde de Duitse luchtvaartconcern woensdag tijdens de publicatie van de definitieve halfjaarcijfers.

"Gezien de succesvolle ontwikkelingen in de eerste helft van het jaar en de zichtbaarheid  van [de ontwikkelingen] in het derde kwartaal, hebben we onze prognose voor 2017 verhoogd", aldus CEO Ulrik Svensson.

Lufthansa boekte in de eerste zes maanden van 2017 een bedrijfsresultaat (EBIT) van 1,0 miljard euro, in vergelijking tot 518 miljoen euro in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 672 miljoen euro, tegen 429 miljoen euro een jaar eerder.

De omzet bedroeg in de eerste helft van 2017 17,0 miljard euro, een stijging van 12,7 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder, toen de luchtvaarder een omzet rapporteerde van 15,0 miljard euro.

De netto schuld halveeerde in de eerste helft van 2017 tot 1,1 miljard euro, terwijl de vrije kasstroom bijna verdubbelde tot 2,1 miljard euro.

Outlook

Bij de voorlopige halfjaarcijfers die in juli werden vrijgegeven, kwam Lufthansa met een verhoogde outlook en die werd woensdag bevestigd.

Lufthansa voorziet in de tweede helft van het jaar een autonome groei van de capaciteit van 4,7 procent. Het concern verwacht dat het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) boven het niveau van vorig jaar zal uitkomen. Dit is een opwaartse bijstelling. Eerder meldde het concern nog een aangepast bedrijfsresultaat te voorzien dat iets onder het vorige boekjaar zou uitkomen.

Lufthansa-onderdeel Eurowings zal naar verwachting in 2017 break-even draaien, een jaar eerder dan verwacht. Ook voor Lufthansa Cargo wordt in 2017 een break-even resultaat voorzien.

De brandstofkosten, exclusief Brussels Airlines, zal in de tweede helft van het jaar naar verwachting 100 miljoen euro lager zijn dan vorig jaar.

Het aandeel Deutsche Lufthansa steeg dinsdag 2,8 procent op 16,68 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Kendrion

Koersdoel omhoog naar 40,00 euro.

7 minuten geleden - Lees verder

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

12 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

40 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.