Orders Takeaway.com lopen verder op

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 07:51

Omzet besteldienst gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Takeaway.com heeft de eerste helft van 2017 het aantal orders verder zien toenemen, terwijl de omzet steeg. Dit meldde de online bestel- en bezorgdienst voor kant en klare maaltijden woensdag voorbeurs.

Topman Jitse Groen zei in een toelichting dat de onderneming goed op koers ligt om de aanzienlijke marktposities in met name Duitsland en Polen verder te laten groeien tot de schaalgrootte zoals die het in Nederland heeft.

Het totaal aantal orders dat Takeaway.com verwerkte, steeg in de periode met 43 procent op jaarbasis naar 32,0 miljoen bestellingen. In de eerste drie maanden van het jaar lag dit aantal op 15,8 miljoen.

In Nederland stegen de orders in het eerste halfjaar met 31 procent op jaarbasis, waar analisten van UBS rekenden op een groei van 29 procent. In Duitsland steeg het aantal orders afgelopen kwartaal met 44 procent. Buiten Nederland en Duitsland was sprake van een stijging van de bestellingen met 68 procent.

De omzet van Takeaway.com steeg met 53 procent naar 77,4 miljoen euro in het halfjaar. Hier rekende UBS op 76,7 miljoen euro. De omzetgroei was daarmee licht boven de 52 procent die de Zwitserse bank verwachtte.

Qua aangepast bedrijfsresultaat (EBITDA) was sprake van een steviger verlies van 15,5 miljoen euro, tegen een verlies van 8,1 miljoen euro in de eerste helft van 2016. Dat het verlies opliep had te maken met aanzienlijke investeringen in marketing en het verder professionaliseren van de onderneming, aldus Takeaway.com. 

Onder de streep resteerde een nettoverlies van 21,8 miljoen euro, tegen 11,5 miljoen euro een jaar eerder.

Outlook

Het concern gaf opnieuw geen outlook af voor het lopende jaar en herhaalde de verwachtingen voor de middellange termijn

Het concern meldde bij de beursgang op 30 september vorig jaar te streven naar een groei van het aantal bestellingen van minstens 25 procent per jaar op de middellange termijn, en  een omzetgroei die na 2016 hoger blijft uitkomen dan de ordergroei.

Het aandeel Takeaway.com sloot dinsdag 1,0 procent hoger op 38,99 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

57 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.