Rio Tinto verhoogt aandeleninkoopprogramma na winststijging

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 10:39

Halfjaarwinst flink omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Rio Tinto heeft het lopende aandeleninkoopprogramma met een miljard dollar uitgebreid, nadat de winst steeg in de eerste jaarhelft door hogere grondstofprijzen. Dit maakte de mijnbouwer woensdag bekend. 

Rio Tinto keert ook 2 miljard dollar uit in de vorm van een interim dividend, wat neerkomt op 1,10 dollar per aandeel. Daarmee wil de onderneming in totaal 3 miljard dollar teruggeven aan aandeelhouders wat ongeveer drie kwart is van de onderliggende winst in de eerste helft. 

Die onderliggende winst (EBITDA) steeg sterk, van 5.367 miljoen naar 9.042 miljoen dollar. De nettowinst verdubbelde bijna naar 3.305 miljoen dollar. Rio Tinto wees op de lagere kosten die het wist te realiseren.

Het mijnbouwbedrijf slaagde erin om de nettoschuld met een vijfde te verlagen tot 7.571 miljoen dollar, terwijl er in het eerste halfjaar een operationele netto kasstroom van 6.306 miljoen dollar werd gerealiseerd, een verdubbeling ten opzichte van dezelfde periode in 2016. 

De geconsolideerde omzet nam met 3,8 miljard dollar toe, vooral vanwege hogere grondstofprijzen, tot 19,3 miljard dollar. 

Ondanks de hogere resultaten daalde de koers van Rio Tinto in Londen met 1,8 procent, aangezien de halfjaarcijfers licht onder verwachting uitkwamen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

10 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.