Standard Chartered boekt hogere winst

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 11:51

Britse bank keert nog geen dividend uit.

(ABM FN-Dow Jones) Standard Chartered heeft in de eerste zes maanden van 2017 een hogere winst geboekt, gesteund door hogere inkomsten. Dit maakte de Britse bank woensdag bekend.

De inkomsten van de bank stegen in het halfjaar van 6,8 miljard dollar naar 7,2 miljard dollar het afgelopen halfjaar. De bank boekte verder een nettowinst van 971 miljoen dollar, wat een verbetering was ten opzichte van de 465 miljoen dollar een jaar eerder.

De CET1 kernkapitaalratio kapitaalratio steeg met 20 basispunten sinds het eind van 2016 naar 13,8 procent. Het aantal leningen nam op jaarbasis toe met 5 procent. De operationele uitgaven stegen van 4,5 miljard dollar vorig jaar, naar 4,8 miljard dollar in het afgelopen halfjaar.

Outlook

Standard Chartered gaf woensdag aan dat de economische marktomstandigheden tekenen van verbetering tonen en dat men zich focust op een duurzame groei van de winst. Dankzij een verbetering van het risicobeheer en de balans verbeterde ook de efficiëntie, aldus de bank.

Verder zei de bank dat de timing en het uiteindelijke resultaat van regelgevende hervormingen met betrekking tot de kapitaaleisen vooralsnog onduidelijk blijven.

Geen interimdividend

De bank zei woensdag ook dat men het uitkeren van dividend nog niet zal hervatten. Hoewel de winstgevendheid in de eerste jaarhelft bemoedigend is, blijven de eerder genoemde regelgevende hervormingen een onzekere factor voor de kapitaaleisen.

"Het bestuur beslist aan het eind van het jaar of het gepast is om de uitbetaling van dividend weer te hervatten", zei Standard Chartered.

Het aandeel Standard Chartered noteerde woensdagochtend ruim 5,0 procent lager op 80,29 Britse pond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

51 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.