Sterkste groei luchtvrachtvervoer sinds crisis - IATA

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 10:09

Stijging van 10,4 procent in eerste halfjaar.

(ABM FN-Dow Jones) De mondiale vraag naar luchtvrachtvervoer is in de eerste zes maanden van 2017 in het sterkste tempo gegroeid sinds de crisis. Dit bleek woensdagochtend uit een rapport van de internationale brancheorganisatie IATA.

Voorzitter Alexandre de Juniac wees op een sterkere mondiale economie, terwijl de sector ondertussen verder moderniseert.

Het luchtvrachtvervoer, gemeten in tonnage vracht en gerekend naar het aantal kilometers, steeg in het eerste halfjaar met 10,4 procent op jaarbasis en dit markeerde het sterkste halfjaar sinds het uitbreken van de wereldwijde financiële crisis in 2010, aldus de brancheorganisatie. De vrachtcapaciteit steeg in de afgelopen periode met 3,6 procent.

In alle regio's was sprake van groei in de eerste zes maanden. 

Cijfers voor de maand juni onderstreepten de trend voor het eerste halfjaar. In deze maand steeg het luchtvrachtvervoer met 11 procent op jaarbasis, terwijl de vrachtcapaciteit met 5,2 procent toenam.  

Onder Afrikaanse luchtvrachtvervoerders was de groei het sterkst met 31,6 procent, terwijl de groei in het Midden-Oosten het meest bescheiden was, met 3,7 procent. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

16 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

30 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

36 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

47 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.