Tesla verlies hoger ondanks meer verkochte auto's.

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 22:49

Autoconcern voldoet aan eigen verwachting.

(ABM FN-Dow Jones) Tesla heeft in het tweede kwartaal ondanks meer verkochte auto's een hoger verlies geboekt ten opzichte van dezelfde periode in 2016, vanwege hogere investeringen voor de productie van het nieuwe Model 3. Dit maakte de Amerikaanse fabrikant van elektrische auto's woensdag nabeurs bekend.

De omzet kwam in het afgelopen kwartaal uit op 2,79 miljard dollar. Een jaar terug was dit nog 1,27 miljard dollar. 

Het nettoverlies aan aandeelhouders toe te rekenen kwam uit op 336,40 miljoen dollar tegen 293,19 miljoen dollar negatief een jaar geleden. Het nettoverlies per aandeel was 2,4 dollar. Het aangepaste verlies per aandeel was 1,33 dollar en dat was een groter verlies dan de 1,06 dollar negatief in het tweede kwartaal van 2016.

Tesla had aan het einde van het afgelopen kwartaal meer dan 3 miljard dollar in kas.

Negentien door Thomson Reuters geraadpleegde analisten hadden gemiddeld een kwartaalomzet van 2,51 miljard dollar en een aangepast verlies van 1,82 dollar per aandeel voorzien.

Tesla verkocht in de eerste helft van 2017 53 procent meer dan een jaar geleden, voornamelijk van de luxe types Model S en Model X. Intussen is afgelopen weekeinde de verkoop van de goedkopere Model 3 van start gegaan. Tesla produceerde in het afgelopen kwartaal 25.708 auto's, 40 procent meer dan een jaar geleden. Er werden 22.026 Model S en Model X exemplaren afgeleverd, bijna 53 procent meer dan in het tweede kwartaal van 2016.

In het eerste halfjaar werden 47.077 auto's afgeleverd dat is aan de onderkant van het bij de rapportage over het eerste kwartaal voorziene aantal van 47.000 tot 50.000 auto's.

Intussen is afgelopen weekeinde de verkoop van het goedkopere Model 3 van start gegaan.

Outlook 

Tesla zei te verwachten dat, naast de start van de verkoop van Model 3, het aantal leveringen van de modellen S en X in de tweede helft van 2017 hoger zal uitkomen dan in de eerste zes maanden van dit jaar. Daarbij voorziet het concern een sterke verbetering van de operationele resultaten, omdat de omzet significant zal stijgen terwijl de operationele uitgaven grotendeels gelijk blijven.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Franse vakbond dreigt met stakingen bij Air France - media

Protesten tegen nieuwe budgetmaatschappij houden aan.

15 minuten geleden - Lees verder

Europese beurzen openen lager

Markt kijkt uit naar bijeenkomst centrale bankiers in Jackson Hole later in de week.

39 minuten geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Wachten op inkoopmanagersindexen.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

1 uur geleden - Lees verder

Beursagenda: Belgische bedrijven

Redelijk gevulde agenda.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.