Valuta: sterke euro belangrijkste thema op valutamarkt

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 09:40

Tweetal sprekers Fed en banenrapport ADP belangrijkste focuspunten woensdag.

(ABM FN-Dow Jones) De euro noteerde woensdagochtend hoger ten opzichte van de dollar, waarmee de kracht van de Europese munt opnieuw het hoofdthema is op de valutamarkten. Dit zei valutahandelaar Laurens Maartens van de Nederlandse Betaal- en Wisselmaatschappij tegen ABM Financial News.

"De sterke euro en zwakke dollar zijn de hoofdthema's op de valutamarkt", aldus Maartens. "De markt is nog steeds in de ban van [president] Donald Trump en de daaruit voortvloeiende verzwakking van de dollar", voegde hij toe. De publicatie van het banenrapport door loonstrookjesverwerker ADP voor juli later op de dag en een tweetal sprekers van de Federal Reserve kunnen volgens de valutahandelaar mogelijk wat lucht geven aan de Amerikaanse munt.

Donderdag verschuift de aandacht volgens Maartens vanwege het rentebesluit en het inflatierapport van de Bank of England  naar het Verenigd Koninkrijk en het Britse pond.

De euro noteerde woensdagochtend ten opzichte van de dollar 0,2 procent hoger op 1,1828, terwijl de Europese munt tegenover het Britse pond 0,1 procent won tot 0,8947. Het Britse pond steeg ten opzichte van de dollar 0,1 procent tot 1,3217, terwijl de dollar ten opzichte van de Japanse yen 0,4 procent aandikte tot 110,77.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.