Vastned boekt licht lager resultaat

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 07:28

Bezettingsgraad eind juni 2017 97,3 procent.

(ABM FN-Dow Jones) Vastgoedfonds Vastned Retail heeft in de eerste zes maanden van 2017 een licht lager direct resultaat geboekt, na een reeks desinvesteringen, waaronder de verkoop van de Turkse portefeuille. Dit meldde de onderneming woensdag voorbeurs.

"Dit jaar plukken wij de vruchten van de focus op core city assets en de strategische rotatie in de portefeuille die wij hebben ingezet bij de introductie van de highstreetstrategie", aldus CEO Taco de Groot in een toelichting op de cijfers. "De positieve resultaten van de core city assets wegen steeds zwaarder in de portefeuille. Zo leidt de positieve like-for-like brutohuurgroei van de core city assets van 3,8 procent tot een positieve like-for-like brutohuurgroei van de gehele portefeuille van 1,1 procent", voegde hij toe.

Vastned boekte in de eerste helft van 2017 een direct resultaat, bestaande uit de huuropbrengsten, verminderd met de exploitatiekosten, beheerskosten, algemene kosten en financieringskosten, van 20,2 miljoen euro, versus 23,0 miljoen euro een jaar eerder.

Het indirecte resultaat, inclusief de fluctuerende herwaarderingen van het vastgoed, kwam uit op 44,0 miljoen euro positief, tegenover 10,5 miljoen euro negatief in dezelfde periode een jaar eerder.

Daarmee noteerde het totale beleggingsresultaat, de som van het direct en indirect resultaat op 64,2 miljoen euro, in vergelijking tot 12,6 miljoen euro een jaar eerder.

De bezettingsgraad kwam ultimo juni 2017 uit op 97,3 procent, versus 97,1 procent eind 2016. De bezettingsgraad voor de core city assets kwam uit op 99,5 procent.

Outlook 

Voor het hele boekjaar voorziet het vastgoedfonds onverminderd een direct resultaat variërend van 2,10 euro tot 2,20 euro per aandeel.

Het verwachte dividend over het hele boekjaar bedraagt 2,05 euro per aandeel.

Het concern meldde zich verder te focussen op groei in geselecteerde steden in Europa.

Het aandeel Vastned Retail sloot woensdag op een groen Damrak 0,1 procent hoger op 38,63 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
VASTNED ... toevoegen aan uw watchlist 38,27 -0,18% -0,07 38,34