Wall Street richting hogere opening

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 12:43

Apple kan Dow helpen de grens van 22.000 punten te doorbreken.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden woensdag op een hogere opening voor Wall Street. Rond lunchtijd noteerden de futures op de S&P 500 index 0,1 procent in het groen. De Dow Jones index, die dinsdag net onder de 22.000 punten dook, kan die grens woensdag mogelijk doorbreken. De openingsindicatie van de index lag op een plus van 0,2 procent voor de index. De Nasdaq-futures stonden 0,8 procent hoger.

Marktanalist Craig Erlam van Oanda wees op de sterke kwartaalcijfers van Apple, waar de Amerikaanse beurzen woensdag vermoedelijk van profiteren.

Op macro-economisch vlak is er aandacht voor het werkgelegenheidsrapport van loonstrookjesverwerker ADP. Als de cijfers sterk blijken, biedt dit de dollar mogelijk wat steun. De greenback staat momenteel onder druk vanwege het politieke tumult in Washington, hoewel dat het algemene beurssentiment in New York nog niet lijkt te beïnvloeden. Vooralsnog zet de sterke euro evenwel zijn opmars voort; woensdagochtend steeg de munt ten opzichte van de greenback naar het hoogste niveau in 2,5 jaar. Rond lunchtijd verhandelde de euro/dollar op 1,1836, van 1,1801 dinsdagavond.

Volgens marktanalist Erlam is het ADP-banencijfer niet per definitie altijd zo nauwkeurig als de markt zou willen maar geeft het toch inzicht in de vraag of het officiële rapport van vrijdag goed of slecht zal zijn.  

Verder zullen beleggers vanmiddag letten op het wekelijkse voorradenrapport van EIA. Een voorbode van die cijfers, namelijk voorradendata van API, wezen dinsdagavond laat op een stijging van de Amerikaanse olievoorraden. De ruwe olieprijs noteerde woensdag circa 0,2 procent lager op 49,07 dollar. 

Bedrijfsnieuws

In het afgelopen kwartaal stegen de winst en omzet van Apple boven verwachting en werden 41 miljoen iPhones verkocht. Dit laatste was redelijk conform verwachting. Tegenvaller was China, waar de omzet daalde. In de elektronische handel nabeurs in Amerika won het aandeel ruim 6 procent waarmee een nieuwe all time high werd gehaald. Woensdag stond het aandeel in de voorbeurshandel in New York al weer zo'n 7 procent hoger.

Analisten wezen op de sterke guidance die door beleggers wordt beloond. Bovendien presteert elk onderdeel van Apple goed, concludeerde het Zwitserse UBS. Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets was het grote nieuws dat de iPhone 8 naar verwachting zonder productie-onderbrekingen op de markt komt.

Tesla komt woensdag na het slot met kwartaalcijfers. De markt voorziet een steviger verlies en een hogere omzet. Verder zal de meeste aandacht uitgaan naar verdere details over de Model 3 sedan en zal de markt kijken naar verkoopcijfers in Amerika. In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel 0,7 procent.

Vanmiddag komen onder meer Time Warner, Groupon en Garmin met kwartaalcijfers. Maker van fitnesshorloges Fitbit doet dat net als Tesla vanavond.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index won 0,2 procent op 2.476,35 punten, terwijl de Dow Jones index 0,3 procent steeg op 21.963,92 punten en de Nasdaq 0,2 procent bijschreef op 6.362,94 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.