Wall Street richting hogere opening

Redactie ABM Financial News - 2 augustus 2017, 14:51

Apple kan Dow Jones index door 22.000 punten duwen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden woensdag op een hogere opening voor Wall Street. Rond de klok van drie uur noteerden de futures op de S&P 500 index 0,1 procent in het groen. De Dow Jones index, die dinsdag net onder de 22.000 punten dook, kan die grens woensdag mogelijk doorbreken. De openingsindicatie van de index lag op een plus van 0,2 procent voor de index. De Nasdaq-futures stonden 0,8 procent hoger.

Marktanalist Craig Erlam van Oanda wees op de sterke kwartaalcijfers van Apple, waar de Amerikaanse beurzen woensdag vermoedelijk van profiteren.

Op macro-economisch vlak is er aandacht voor het werkgelegenheidsrapport van loonstrookjesverwerker ADP. In juli kwamen er in de private sector in Amerika 178.000 banen bij, wat redelijk conform verwachting was. Het aantal voor juni werd bijgesteld van 158.000 naar 191.000. 

Hoofdeconoom van Moody's Mark Zandi wees erop dat dit banencijfer goed genoeg is voor een lagere werkloosheid. "De Amerikaanse banenmachine draait nog steeds op volle toeren", aldus Zandi.

Volgens Erlam van Oanda is het ADP-banencijfer niet per definitie altijd zo nauwkeurig als de markt zou willen maar geeft het toch inzicht in de vraag of het officiële rapport van vrijdag goed of slecht zal zijn.  

De dollar bleef na de ADP-cijfers onder druk staan. Voor elke euro kregen beleggers 1,1833, tegen 1,0801 dollar dinsdagavond. De greenback houdt last van het politieke tumult in Washington, hoewel dat het algemene beurssentiment in New York nog niet lijkt te beïnvloeden. 

Verder zullen beleggers vanmiddag letten op het wekelijkse voorradenrapport van EIA. Een voorbode van die cijfers, namelijk voorradendata van API, wezen dinsdagavond laat op een stijging van de Amerikaanse olievoorraden. De ruwe olieprijs noteerde woensdag halverwege de middag vrijwel vlak rond 49,18 dollar. 

Bedrijfsnieuws

In het afgelopen kwartaal stegen de winst en omzet van Apple boven verwachting en werden 41 miljoen iPhones verkocht. Dit laatste was redelijk conform verwachting. Tegenvaller was China, waar de omzet daalde. In de elektronische handel nabeurs in Amerika won het aandeel ruim 6 procent waarmee een nieuwe all time high werd gehaald. Woensdag stond het aandeel in de voorbeurshandel in New York al weer ruim 7 procent hoger.

Analisten wezen op de sterke guidance die door beleggers wordt beloond. Bovendien presteert elk onderdeel van Apple goed, concludeerde het Zwitserse UBS. Volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets was het grote nieuws dat de iPhone 8 naar verwachting zonder productie-onderbrekingen op de markt komt.

Tesla komt woensdag na het slot met kwartaalcijfers. De markt voorziet een steviger verlies en een hogere omzet. Verder zal de meeste aandacht uitgaan naar verdere details over de Model 3 sedan en zal de markt kijken naar verkoopcijfers in Amerika. In de elektronische handel voorbeurs steeg het aandeel 0,8 procent.

Vanmiddag kwamen verder onder meer Time Warner, Groupon en Garmin met kwartaalcijfers. Time Warner boekte hogere resultaten en verklaarde dat men nog steeds denkt de fusie met AT&T dit jaar af te kunnen ronden. Het aandeel steeg voorbeurs circa een procent.

Groupon wist een nettoverlies in het tweede kwartaal van 2016 te verkleinen in dezelfde periode dit jaar en de aangepaste winst per aandeel was bovendien boven verwachting. De aanbieder van online reclamedeals stelde de outlook licht opwaarts bij. Het aandeel daalde evenwel zo'n 3,0 procent.

Garmin behaalde licht hogere resultaten in het tweede kwartaal van dit jaar en verhoogde de verwachtingen voor de rest van het jaar. Het aandeel van de navigatiespecialist steeg liefst 7 procent vanmiddag.

Maker van fitnesshorloges Fitbit opent de boeken net als Tesla vanavond.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn dinsdag hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index won 0,2 procent op 2.476,35 punten, terwijl de Dow Jones index 0,3 procent steeg op 21.963,92 punten en de Nasdaq 0,2 procent bijschreef op 6.362,94 punten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.