Beursblik: renteverhoging Bank of England voorlopig onwaarschijnlijk

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 14:26

Haviken van Britse centrale bank laten klauwen nog niet zien.

(ABM FN-Dow Jones) De kans is klein dat de Bank of England de rente op korte termijn verhoogt nu de ontevredenheid over het huidige beleid wat is afgenomen onder de haviken binnen het beleidscomité. Dit concludeerden analisten van State Street in reactie op het rentebesluit van de Britse centrale bank. 

"Een rentestijging dit jaar, en waarschijnlijk voor een langere periode, is onwaarschijnlijk", volgens macrostrateeg Tim Graf van State Street. Het Monetary Policy Committee kan het zich volgens Graf "veroorloven om af te wachten en te kijken of politieke onzekerheid leidt tot verdere afzwakking van de groeicijfers en inflatiedata."

Zijn collega Alan Wilson, senior investment manager bij State Street, stelde dat de "ontevredenheid over het huidige beleid iets is afgenomen – tegenvallende data over economisch groei, lonen en consumentenbestedingen sinds de vergadering van juni, bieden stof tot nadenken voor de voorstanders van een agressiever monetair beleid binnen het MPC", aldus Wilson.

Waar de stemverhouding vorige keer nog 5 tegen een renteverhoging was en 3 voor, lag die vandaag op 6-2. Dat had echter ook te maken met het vertrek van havik Kristin Forbes. Toch hebben de "afwachtende haviken hun klauwen nog niet laten zien", volgens Wilson. Volgens hem zijn gouverneur Mark Carney en hoofdeconoom Andrew Haldane de meest logische kandidaten om zich op termijn bij het havikenkamp te voegen.

"Vooruitkijkend zal het MPC waarschijnlijk vasthouden aan haar voorkeur voor hawkish uitspraken, om de financiële markten aan te moedigen zelf de inflatieverwachting te temperen. Het is zeer onwaarschijnlijk dat deze signalen zullen worden vertaald in formele beleidswijzigingen, zeker in de eerste stadia van het Brexit proces", aldus de marktvorser.

Pond daalt verder

Voor elke euro kregen beleggers na het verschijnen van het rentebesluit en het inflatierapport 0,9039 Britse pond, tegen 0,8939 ervoor. Ten opzichte van de Amerikaanse dollar verzwakte het pond van 1,3240 voor de publicaties naar 1,3133 erna.

"De stemverhouding van 6 tegen 2 in de MPC vergadering heeft de rally van het pond stopgezet", concludeerde marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets UK.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Kendrion

Koersdoel omhoog naar 40,00 euro.

7 minuten geleden - Lees verder

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

12 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

40 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.