Beursblik: resultaten Fugro enigszins slechter dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 10:02

NIBC hanteert koopadvies en koersdoel van 21,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) De resultaten die Fugro over de eerste helft van het jaar rapporteerde waren lager dan verwacht. Dit zei analist Martijn den Drijver van NIBC donderdag in reactie op de resultaten.

Fugro boekte in de eerste helft van 2017 een omzet van 774,3 miljoen euro. De bodemonderzoeker boekte een EBIT, exclusief eenmalige lasten, en nettoverlies van respectievelijk 25,3 miljoen euro negatief en 96,4 miljoen euro. De omzet was volgens de analist van NIBC in lijn met de verwachting, maar het bedrijfsresultaat (EBIT), exclusief eenmalige items, en het nettoresultaat waren lager dan verwacht.

De constante druk op de prijzen en het gebrek aan diepwater- en ocean bottom-opdrachten drukken volgens de analist op de Marine en Seabed divisies. De verwachtingen voor 2017 vragen volgens Den Drijver om een hoger EBIT-verlies dan waar de bedrijfsconsensus nu rekening mee houdt en meer in lijn is met de ramingen van NIBC. NIBC voorziet voor het hele boekjaar een EBIT-verlies, exclusief eenmalige items, van 23,7 miljoen euro, versus een verlies van 7,2 miljoen euro van de consensus.

"Wij hebben ons koopadvies gebaseerd op de veronderstelling dat er halverwege 2018 een omslag zal zijn in de omzet en het sentiment, waardoor Fugro winstmarges kan genereren variërend van 8 tot 12 procent", aldus Den Drijver. "Dit laatste is nog mogelijk, terwijl de omslag in omzet onwaarschijnlijk is", voegde hij toe. "Of we ons koopadvies kunnen handhaven hangt af van wat het bedrijf ons vertelt tijdens de analistenbijeenkomst later op de dag, maar het lijkt erop dat we te optimistisch zijn geweest", concludeerde hij.

Het koersdoel bedraagt 21,50 euro. Het aandeel Fugro noteerde op een rood Damrak 8,3 procent lager op 12,14 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX enige stijger.

9 minuten geleden - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk in september.

16 minuten geleden - Lees verder

Wall Street richting licht hoger slot

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk is september.

55 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Sterkste daling op weekbasis Amerikaanse olievoorraden dit jaar.

1 uur geleden - Lees verder

Besluit over afbouw balans Federal Reserve in september - Notulen

Centrale bank voorzichtig met verhogen van rente.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FUGRO toevoegen aan uw watchlist 10,83 1,31% 0,14 10,69