Beursblik: resultaten Fugro teleurstellend

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 09:04

KBC handhaaft Houden advies en koersdoel van 15,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) De kwartaalresultaten van Fugro zijn aan de teleurstellende kant. Dit concludeerde analist Cédric Duinslaeger van KBC Securities donderdag in reactie op de cijfers over het tweede kwartaal van de bodemonderzoeker.

Door de daling van het orderboek ontbreken volgens de analist concrete tekenen van een structureel herstel van de volumes. Daarnaast constateerde Duinslaeger dat er ook nog geen herstel is van de projectprijzen.

Fugro boekte in de eerste zes maanden van 2017 een omzet en EBITDA, exclusief eenmalige items, van achtereenvolgens 774,3 miljoen euro en 46,6 miljoen euro. Dit was in lijn met de verwachtingen van Duinslaeger, terwijl de nettoschuld en het orderboek lager uitkwamen dan verwacht.

"Het orderboek voor de komende twaalf maanden kwam uit op 950 miljoen euro, wat 5,5 procent lager is dan een jaar eerder en 9,7 procent lager is dan eind maart 2017. Dit is teleurstellend en laat zien dat er nog geen breed herstel plaatsvindt", aldus Duinslaeger. "We zouden meer concrete tekenen willen zien van een structureler herstel in volumes en bij de prijsbepaling van projecten", concludeerde de marktvorser.

KBC Securities handhaafde het Houden advies en koersdoel van 15,50 euro. Het aandeel Fugro noteerde donderdag vlak na opening op een rood Damrak 3,5 procent lager op 12,79 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

58 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FUGRO toevoegen aan uw watchlist 10,83 1,31% 0,14 10,69