Beursblik: resultaten VEON beter dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 11:22

Omzet uit diensten groeide volgens ING onverwacht.

(ABM FN-Dow Jones) VEON heeft in het afgelopen kwartaal op alle fronten beter gepresteerd dan verwacht. Dit stelde analist Emmanuel Carlier van ING donderdag in reactie op de kwartaalcijfers van het internet- en telecomconcern. 

Daarbij merkte Carlier bovendien op dat de autonome omzet uit diensten zelfs weer groeit, en wel met 3,4 procent in het afgelopen kwartaal. ING hield voorafgaand aan de cijfers rekening met een daling van 0,3 procent. 

De vrije kasstroom verbeterde in het afgelopen halfjaar met 50 procent op jaarbasis naar 491 miljoen dollar, waardoor het bedrijf volgens ING op koers ligt om dit jaar te voldoen aan de raming van de bank van 855 miljoen dollar voor heel 2017. Dat het bestuur van VEON akkoord ging met een interim dividend van 0,11 dollar per aandeel noemde Carlier eveneens positief. 

Al met al is de marktvorser er nog steeds van overtuigd dat de vrije kasstroom van VEON in de komende jaren verder zal verbeteren door een lichte groei van de EBITDA, minder investeringen en minder kosten in de vorm van belastingen en rentes. 

Volgens Carlier zal een belangrijke aanjager voor VEON in de komende periode de omzetontwikkeling in Bangladesh en Pakistan zijn, waarbij Rusland vermoedelijk een pas op de plaats zal maken. Verder kunnen synergievoordelen in Italië en het afstoten van minderheidsbelangen in GTH voor een hogere koers zorgen.  

ING handhaafde het koopadvies op VEON met een koersdoel van 5,70 dollar. Op een rood Damrak koerste het aandeel donderdagochtend 1,1 procent hoger op 3,54 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

15 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

29 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

35 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

47 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.