Beursblik: verdere omzetstijging Fagron in verschiet

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 16:19

Ook winstgevendheid volgens analisten omhoog.

(ABM FN) Fagron heeft in de eerste zes maanden van 2017 volgens analisten meer omzet geboekt en de winstgevendheid zien stijgen. Dit blijkt uit een consensus die persbureau Bloomberg samenstelde.

De omzet, inclusief HL Technology, zal volgens de analisten afgelopen half jaar zijn uitgekomen op 223,8 miljoen euro. Een groei van 6,6 procent op jaarbasis, of 1,8 procent autonoom, gerekend tegen constante wisselkoersen.

Analist Matthias Maenhaut van ING meent dat het nog te vroeg komt voor Fagron voor Wichita "om echt bij te dragen" aan de omzet. Deze Amerikaanse faciliteit voor steriele bereidingsactiviteiten moet binnen drie tot vijf jaar een omzet behalen van 100 miljoen euro, zo hoopt Fagron. Belangrijk is dat een licentie voor Californië wordt binnengehaald.

De REBITDA steeg in de eerste zes maanden volgens de analisten van 45,6 miljoen naar 48,2 miljoen euro.

Eerste kwartaal

In de eerste drie maanden zag Fagron de omzet stijgen van 103 miljoen naar 110 miljoen euro. Daarmee voldeed de magistrale bereider toen exact aan de analistenverwachtingen. Autonoom groeide de omzet toen met 0,9 procent.

De valutamarkten waren daarbij afgelopen jaar een flinke meevaller voor Fagron, vooral in Zuid-Amerika. Hier boekte de magistrale bereider een omzetgroei van 29 procent, terwijl dit tegen contante wisselkoersen slechts 0,4 procent was.

Maenhaut wees er evenwel op dat de Braziliaanse real en de Amerikaanse dollar sindsdien zijn verzwakt ten opzichte van de euro. In het aandeel is dit deels al doorberekend, gezien de recente daling tot rond de 11,00 euro, van een jaartop van circa 12,85 euro begin mei.

Verder werd duidelijk dat Fagron in de Verenigde Staten nog altijd last ondervond van aanpassingen van het vergoedingensysteem.

Bij de cijfers over het eerste kwartaal gaf Fagron geen outlook voor heel 2017 af. "Voor 2017 zijn we onverminderd positief over de mogelijkheden die we zien in de verschillende markten waarin we actief zijn", liet CEO Hans Stols toen weten.

Volgens analist Maenhaut van ING valt het nog te bezien of Fagron vrijdag wel een verwachting voor heel het jaar uitspreekt. De consensus ligt op een omzet van 455 miljoen euro en een REBITDA van 96 miljoen euro, wat in beide gevallen hoger is dan in 2016.

Overnames

Over de Buy & Build strategie die Fagron jarenlang bezigde, zei het concern bij de cijfers over het eerste kwartaal dat deze nog niet terug op het programma is, maar dat dit vanaf de zomer kan veranderen. De voorbereidingen hiervoor waren al in volle gang, zo zei topman Stols enkele maanden terug tegen ABM Financial News, en potentiële overnamekandidaten zag de CEO voldoende.

Maar eerst moest de onderneming, zo benadrukte de topman destijds, tot aan augustus aan zijn verplichtingen voldoen. Begin juli meldde Fagron dat een obligatie van 225 miljoen euro volledig zou worden afgelost.

Tot slot zullen beleggers wederom benieuwd zijn of Fagron nog vorderingen maakte in een aantal juridische hoofdpijndossiers die de onderneming nog altijd heeft. Het betreft de overname van JCB, de acquisitie van AnazaoHealth en een onderzoek door de Amerikaanse overheid.

Fagron maakt de halfjaarcijfers vrijdag voorbeurs bekend.

Het aandeel Fagron daalde donderdagmiddag 0,6 procent op 11,28 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

10 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FAGRON toevoegen aan uw watchlist 12,95 -1,07% -0,14 13,09