Beursupdate: Damrak opent lager

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 09:18

Weinig optimisme over cijfers Fugro.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs is donderdag tegen de verwachting in toch lager geopend. De AEX koerste kort na opening van de handel 0,6 procent lager op 522,02 punten. Een openingsindicatie wees nog op een vlakke opening. 

Onder de hoofdfondsen koersten enkel Unibail-Rodamco hoger met een winst van 0,2 procent. Wolters Kluwer en KPN hielden de verliezen beperkt tot 0,1 procent. 

ABN AMRO en ING Groep gaven met 1,1 procent het meest aan beurswaarde prijs. DSM en Unilever noteerden ex-dividend en koersten daardoor respectievelijk 1,0 en 0,7 procent lager. RELX, dat eveneens ex-dividend noteerde, verloor 0,2 procent. 

In de Midkap was het ASR Nederland dat op bijval van beleggers kon rekenen met een plus van 1,1 procent, terwijl Vastned 0,8 procent won. Fugro maakt een koersval van 5,0 procent na publicatie van de cijfers over het afgelopen kwartaal. De bodemonderzoeker realiseerde in de eerste zes maanden van 2017 conform verwachting een lagere omzet en bedrijfsresultaat. Fugro meldde echter wel vroege tekenen van een stabilisering van de marktomstandigheden te zien, wat gekarakteriseerd wordt door verhoogde tenderactiviteit.    

Corbion verloor 1,0 procent. 

Onder de kleinere fondsen werden de cijfers van AMG Advanced Metallurgical Group wel beloond met een plus van 4,0 procent. Het bedrijf haalde in het tweede kwartaal een hoger bedrijfsresultaat en verhoogde zijn outlook voor het volledige jaar. AMG verwacht dat de winstgevendheid dit jaar zal verbeteren ten opzichte van 2016. Eerder zei de metaalspecialist te rekenen op een zelfde winstniveau als in 2016. Over de eerste zes maanden wordt een interim dividend uitgekeerd van 0,14 euro per aandeel. 

Takeaway.com verloor 1,7 procent. 

RoodMicrotec won 3,5 procent. Het bedrijf heeft de omzetstijging in de eerste helft van 2017 weten te vertalen in een beter resultaat, hoewel er onder de streep nog wel altijd een klein verlies restte. VEON schreef 1,4 procent bij na publicatie van de kwartaalcijfers. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

9 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

33 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,64 -0,78% -4,07 523,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 788,01 -0,67% -5,35 793,36
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,76 -0,89% -8,95 1.009,71