Deutsche Telekom verhoogt outlook

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 07:25

Meer omzet en winst in tweede kwartaal.

(ABM FN-Dow Jones) Deutsche Telekom heeft in het tweede kwartaal van 2017 zowel de omzet als de winst zien stijgen en stelde de outlook voor heel dit jaar licht opwaarts bij. Dit bleek donderdag voorbeurs uit de kwartaalcijfers van het Duitse telecombedrijf.

In een toelichting wees Deutsche Telekom er op dat de onderneming een sterke klantenaanwas kende in Amerika, Duitsland en Europa. CEO Thomas Dannenfeldt noemde de ontwikkelingen in Amerika zelfs "booming".

In het tweede kwartaal steeg de omzet van 17,8 miljard naar 18,9 miljard euro. Daardoor nam ook het bedrijfsresultaat (EBITDA) toe van 4,7 miljard naar 6,0 miljard euro. Aangepast steeg de EBITDA van 5,5 miljard naar 5,9 miljard euro.

Onder de streep restte een nettowinst van 874 miljoen euro. Een jaar eerder verdiende Deutsche Telekom nog 621 miljoen euro. Aangepast steeg de winst van krap 1,1 miljard naar 1,2 miljard euro.

In heel 2017 denkt Deutsche Telekom een aangepaste EBITDA te kunnen realiseren van ongeveer 22,3 miljard euro. Bij de cijfers over het eerste kwartaal mikte het telecombedrijf nog op 22,2 miljard euro. Deze stijging is vooral te danken aan de goede prestaties in Amerika, stelde Deutsche Telekom.

De verwachting voor de vrije kasstroom liet Deutsche Telekom ongewijzigd op een stijging tot 5,5 miljard euro.

Het aandeel Deutsche Telekom sloot woensdag 0,2 procent lager op 15,50 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.