Dow Jones op koers voor nieuw record

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 21:35

S&P en Nasdaq weel lager.

(ABM FN-Dow Jones) De Dow Jones index lag donderdag op koers voor een nieuw record, met een stijging van 0,1 procent kort voor het slot. De S&P 500 index en de Nasdaq daalden wel, met achtereenvolgens 0,1 en 0,2 procent.

"Ondanks sterke kwartaalcijfers van onder andere Apple en Tesla begint het sentiment voor de technologiebeurs te verslechteren", concludeerde online broker Lynx. "Waar aan het begin van het jaar dit soort sterke cijfers nog voor fikse koersstijgingen zorgden, bevindt de index zich nu al enkele weken in een zijwaartse trend", zei beleggingsspecialist Roy van Santen.

De dollar blijft onder tussen onder druk staan en moet hopen op een zwak Amerikaans banenrapport vrijdag. De markt rekent voor juli een banengroei van 175.000, maar belangrijker nog, ook voor de Federal Reserve, is de ontwikkeling van de loongroei. En die zal afgelopen maand weinig zijn verbeterd, verwachten marktvorsers.

Voor elke euro kregen beleggers richting het slot in New York 1,1867 dollar. Donderdagochtend verhandelde het muntpaar nog op 1,1841.

Op macro-economisch vlak was er donderdag aandacht voor inkoopmanagersindexen van Markit en ISM over de Amerikaanse dienstensector. Daar waar de index van ISM daalde tot het laagste niveau in bijna een jaar, mogelijk door wat seizoensdruk, was Markit positiever. "De PMI enquêtes laten nu vier maanden op rij een groeiversnelling zien, wat impliceert dat de Amerikaanse economie het derde kwartaal is begonnen met het sterkste momentum sinds januari", zei econoom Chris Williamson van IHS Markit in een toelichting.

Verder stegen de Amerikaanse fabrieksorders en daalden de wekelijkse aanvragen voor een werkloosheidsuitkering.

De olieprijs kwam donderdag richting de settlement onder druk te staan, voorafgaand aan een ontmoeting van de OPEC en een aantal landen buiten het oliekartel na het weekend. De september-future op een vat West Texas Intermediate sloot uiteindelijk 0,56 dollar, of 1,1 procent, lager op 49,03 dollar.

Bedrijfsnieuws

Tesla werd eindelijk weer eens beloond voor zijn kwartaalcijfers. In het tweede kwartaal steeg de omzet en werd het verlies verkleind. De resultaten waren bovendien beter dan verwacht en beleggers vonden het geruststellend dat CEO Elon Musk zei dat het geen probleem moet zijn voor Tesla om tegen het eind van volgend jaar per week 10.000 elektrische wagens van de band te laten rollen. Het aandeel steeg donderdag 6,7 procent en was daarmee smaakmaker in de Nasdaq. Ter vergelijking: bij de presentatie van de eerste kwartaalcijfers in mei werd Tesla nog afgestraft met een daling van zo'n 5 procent.

Ook de resultaten van Fitbit konden de goedkeuring van beleggers wegdragen. Het aandeel steeg ruim 14 procent dankzij de beter dan verwachte tweede kwartaalcijfers en de aankondiging dat men voor de feestdagenperiode met een nieuw fitness horloge komt. 

Yum! Brands behaalde in het tweede kwartaal een lagere winst en omzet, maar stelde ook dat de strategische transformatie vruchten begint af te werpen. De uitbater van fastfoodketens als Pizzahut en KFC behaalde verder een identieke omzetgroei van 2 procent en die was boven verwachting. De outlook werd gehandhaafd. Het aandeel daalde evenwel circa 2 procent.

Farmaceuten stonden onder druk door de forse koersdruk op het aandeel van Teva Pharmaceuticals van zo'n 25 procent. De resultaten waren onder verwachting en de omzet uit generieke medicijnen viel tegen. Dit leidde ook tot dalingen bij rivalen. Mylan verloor 5,6 procent en Perrigo leverde 4,5 procent in. Medicijndistributeur AmerisourceBergen verloor zo'n 11 procent.

Cosmeticamerk Avon Products kondigde het vertrek van zijn CEO Sheri McCoy aan als gevolg van de druk die activistische beleggers zetten op het bedrijf om zichzelf te transformeren en weer winstgevend te worden. Het aandeel daalde 12,5 procent.

Na het slot van Wall Street komen onder andere Kraft Heinz en Gopro met resultaten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Kendrion

Koersdoel omhoog naar 40,00 euro.

7 minuten geleden - Lees verder

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

12 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

40 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.