Europese beurzen verdeeld rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 12:27

Markt richt vizier op rentebesluit Bank of England.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren donderdag rond het middaguur verdeeld. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 0,1 procent tot 378,82 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,2 procent op 12.159,87 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 0,2 procent op 5.1178,14 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,1 procent hoger op 7.419,14 punten.

De markt volgt donderdag nauwgezet de ontwikkeling van het euro-dollar-paar. De zwakke dollar en de sterkte van de euro is volgens marktanalist Naeem Aslam van ThinkMarkets iets dat niet over het hoofd kan worden gezien. Handelaren beseffen volgens hem dat de dollarzwakte het resultaat is van het feit dat er waarschijnlijk dit seizoen geen renteverhoging meer zal zijn. "Echter, de vraag is waarom de dollar zo zwak is terwijl de Fed de rente dit jaar al zo vaak heeft verhoogd?", aldus Aslam. "Het antwoord is simpel: de verwachtingen van de markt waren buiten proportioneel", voegde hij toe.

Daarnaast kijkt de beleggingsadviseur uit naar een reeks publicaties later op de dag, waaronder het rentebesluit van de Bank of England en het Britse inflatierapport. "Ik denk niet dat de uitkomst van vandaag zal resulteren in een renteverhoging", aldus aldus marktanalist Hussein Sayed van FXTM.

Op macro-economisch vlak kreeg de markt een reeks Europese inkoopmanagersindexen voor de dienstensector over juli te verwerken. De bedrijvigheid binnen de dienstensector in de eurozone is in juli in een zelfde tempo gegroeid als een maand eerder. De inkoopmanagersindex noteerde ongewijzigd op 55,4.

De Duitse dienstensector liet in juli een vertraging van de groei zien, evenals de Franse en Spaanse dienstensector. In Italië nam de groei echter toe, evenals in het Verenigd Koninkrijk.

De detailhandelsverkopen in de eurozone stegen in juni op maand- en jaarbasis met achtereenvolgens 0,5 en 3,1 procent.

Olie noteerde donderdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 49,80 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,5 procent hoger bewoog op 52,60 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1847. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar ook op 1,1847 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1856 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Deutsche Telekom won 0,9 procent, nadat het Duitse telecombedrijf over het tweede kwartaal een hogere omzet en winst rapporteerde en tevens de outlook voor het hele boekjaar licht opwaarts bijstelde.

Mijnbouwer Randgold steeg 3,1 procent, nadat de Afrikaanse goudmijnbouwer meldde op schema te liggen om dit boekjaar aan de bovenkant van de bandbreedte van zijn afgegeven productiedoelstellingen uit te komen. De winst voor belasting steeg in het tweede kwartaal tot 150,2 miljoen dollar.

Het Finse Nestlé daalde 5,9 procent, nadat het energieconcern een lagere operationele winst van 236 miljoen euro rapporteerde over de eerste zes maanden van het jaar. Analisten rekenden op een operationeel resultaat van 244 miljoen euro.

Merck noteerde rond het middaguur 1,5 procent hoger, nadat de Duitse farmaceut zijn omzetraming voor dit jaar neerwaarts bijstelde, vanwege negatieve valuta-effecten. Het bedrijfsresultaat daalde in het tweede kwartaal, vanwege hogere kosten bij de Healthcare divisie.

Siemens daalde 3,1 procent, hoewel het Duitse conglomeraat in elektronica en elektrotechniek in het derde kwartaal van zijn gebroken boekjaar een hogere omzet en nettowinst rapporteerde.

BMW zat donderdagochtend in de lift. De Duitse autoproducent verkocht in het tweede kwartaal meer auto's en rapporteerde hogere resultaten. Het aandeel steeg 1,0 procent.

De London Stock Exchange Group steeg 1,1 procent, nadat de beursuitbater zijn interimdividend verhoogde met 20 procent. Het concern realiseerde in de eerste helft van het jaar een flinke groei.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan donderdag een vrijwel vlakke opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het rood.

De toonaangevende S&P 500 index sloot woensdag 0,1 procent hoger op 2.477,57 punten. De Dow Jones index eindigde 0,2 procent in het groen op 22.016,24 punten en technologiebeurs Nasdaq  sloot vlak op 6.362,65 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

6 uren geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.114,15 -0,64% -32,70 5.146,85
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.186,10 -1,09% -56,97 5.243,07