Flitshandelaren uit Chicago verkiezen Amsterdam boven Londen - media

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 17:36

Ervaren toezichthouder, kosten en regelgeving genoemd als redenen.

(ABM FN-Dow Jones) TTwee Amerikaanse flitshandelfirma's verkiezen Amsterdam boven Londen voor hun eerste Europese vestiging en versterken daarmee de status van de Nederlandse hoofdstad als financieel handelscentrum na Brexit. Dit meldde persbureau Bloomberg donderdag.

Het gaat om Radix Trading LLC en Hard Eight Trading LLC, twee handelshuizen uit Chicago die handelen voor eigen rekening met behulp van geautomatiseerde beleggingsstrategieën of algoritmes.

Donderdag meldde ook het Amerikaanse handelsplatform Tradeweb, gevestigd te New York, dat het een kantoor in Amsterdam opent als basis in de Europese Unie, naar aanleiding van het aanstaande vertrek van het Verenigd Koninkrijk uit de EU. 

Tradeweb heeft een kantoor in Londen met 180 medewerkers en daar komt een "volwaardig" kantoor in Amsterdam bij, zei Tradewebs directeur Europa en Azië Enrico Bruni donderdag tegen ABM Financial News. Hoe groot het kantoor wordt, hangt nog af van de uitkomst van de Brexit-onderhandelingen.

Voor Radix was de combinatie van ervaren toezichthouders, talent van hoge kwaliteit en een goede infrastructuur de reden om voor Amsterdam te kiezen, meldde Bloomberg. 

Amsterdam heeft met Optiver, IMC en Flow Traders al een aantal van de grootste flitshandelshuizen ter wereld in huis, wat betekent dat de toezichthouder goed bekend is met dit segment van de financiële markten.

Hard Eight Trading liet aan Bloomberg weten dat Amsterdam vooral "veel goedkoper" was dan Londen.

De regelgeving Mifid II, die vereist dat market makers in Europese effecten en derivaten een fysieke locatie in de EU hebben, speelde ook een rol in de keuze van de drie genoemde bedrijven voor Amsterdam.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX enige stijger.

13 minuten geleden - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk in september.

20 minuten geleden - Lees verder

Wall Street richting licht hoger slot

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk is september.

59 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Sterkste daling op weekbasis Amerikaanse olievoorraden dit jaar.

1 uur geleden - Lees verder

Besluit over afbouw balans Federal Reserve in september - Notulen

Centrale bank voorzichtig met verhogen van rente.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FLOWTRADERS toevoegen aan uw watchlist 24,23 -2,42% -0,60 24,83