Groei passagiersvervoer luchtvaart stabiel

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 13:24

Groeitempo juni even hoog als in mei.

(ABM FN-Dow Jones) Het mondiale passagiersvervoer is in juni op jaarbasis vrijwel even hard gestegen als in mei. Dit meldde de internationale luchtvaartorganisatie IATA donderdag.

Het aantal gevlogen kilometers door betalende passagiers steeg met 7,8 procent ten opzichte van mei 2016. In mei bedroeg de groei 7,7 procent.

De ingezette capaciteit steeg met 6,5 procent, waardoor per saldo de bezettingsgraad met 1,0 procentpunt steeg tot 81,9 procent.

In alle regio's was sprake van groei. In het Midden-Oosten was de groei slechts 2,1 procent en in de regio Azië-Pacific het hoogst met 11,6 procent. 

Halfjaar

In de eerste zes maanden van 2017 nam het passagiersvervoer toe met 7,9 procent. Dit is het hoogste niveau van de afgelopen twaalf jaar. De bezettingsgraad was 80,7 procent. 

"Een verbeterende economie en lagere ticketprijzen houden de vraag naar reizen sterk. Maar terwijl de kosten stijgen, zal de stimulering van de lage prijzen waarschijnlijk afnemen", stelde directeur Alexandre de Juniac van IATA, die ook wees op de onzekerheid omtrent Brexit. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.