Groei VDL Groep in eerste halfjaar op schema

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 13:31

Omzetstijgingen in alle divisies.

(ABM FN-Dow Jones) De VDL Groep heeft in het eerste halfjaar de nagestreefde groei dankzij omzetstijgingen in alle divisies weten te realiseren. Dit maakte het industriële bedrijf uit Eindhoven donderdag bekend.

De totale halfjaaromzet van het concern van de familie Van der Leegte steeg ten opzichte van de eerste helft van 2016 met 53 procent naar 2,4 miljard euro. Daarbij steeg het resultaat na belasting met ruim 20 procent naar 74,6 miljoen euro. Het aantal medewerkers is toegenomen van ruim 11.800 medio 2016 naar bijna 15.600 een jaar later. Het bedrijf is nu in 19 landen actief.

Daarbij steeg de omzet in de auto-assemblage van 637 miljoen naar 1,33 miljard euro. De groei van de omzet is voornamelijk gerealiseerd door de productie van de Mini Countryman in opdracht van de Duitse BMW Group. Het resultaat is in het eerste halfjaar weliswaar winstgevend geweest, maar staat onder druk vanwege investeringen in groei. In het tweede halfjaar wordt verdere groei verwacht, onder meer omdat VDL in augustus start met de productie van de BMW X1.

De omzet van de divisie bussen steeg van 218 miljoen naar 245 miljoen euro. De orderportefeuille daalde echter van 229 miljoen euro eind 2016 naar 208 miljoen euro medio 2017. VDL Bus & Coach heeft het eerste halfjaar van 2017 met licht verlies afgesloten. Dat heeft te maken met hoge investeringen in de ontwikkeling van bussen en met name in elektrische voertuigen.

De omzet van de winstgevende divisie Toeleveringen steeg van 451 miljoen naar 564 miljoen euro en de orderportefeuille steeg hier van 307 miljoen naar 355 miljoen euro. De eveneens winstgevende divisie Eindproducten zag de halfjaaromzet stijgen van 245 miljoen naar 291 miljoen euro en hier liep de orderportefeuille terug van 266 miljoen naar 224 miljoen euro. 

Outlook

VDL Groep heeft goede verwachtingen voor het tweede halfjaar van 2017. Voor het hele jaar zal de totale omzet uitkomen op ongeveer 5 miljard euro. De omzet in 2016 bedroeg 3,21 miljard euro. De orderportefeuilles zijn goed gevuld. De verwachting is dat het nettoresultaat het niveau van 149 miljoen euro in recordjaar 2016 "licht zal overtreffen". 

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.