Hogere rubberprijzen drukken winst Continental

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 09:22

Omzet 10 procent omhoog.

(ABM FN-Dow Jones) Continental heeft in het eerste halfjaar van 2017 meer omzet behaald, maar zag de winstgevendheid dalen als gevolg van hogere kosten voor grondstoffen. Dit bleek donderdag uit de resultaten van de Duitse autobandenfabrikant. 

De omzet steeg met 10 procent tot 22 miljard euro. Autonome was er sprake van een groei van 8 procent. Het aangepaste bedrijfsresultaat (EBIT) daalde evenwel met 2 procent tot 2,3 miljard, vanwege een kostenpost van 300 miljoen euro gerelateerd aan hogere inkoopprijzen voor rubber. 

De nettowinst zakte van 1,6 naar 1,5 miljard euro. 

Continental rekent op een minder grote gemiddelde prijsstijging voor rubber dit jaar dan eerder. De totale kosten vanwege de gestegen rubberprijzen voor heel 2017 raamt het Duitse bedrijf in op 450 miljoen euro. 

De opbrengst uit de verkoop van banden steeg in het tweede kwartaal met 4,6 procent, na een stijging van 9,7 procent in de eerste drie maanden. 

Outlook

De omzetverwachting voor dit jaar werd opwaarts aangepast. Continental verwacht nu, tegen constante wisselkoersen, een omzet van meer dan 44 miljard euro. Eerder werd uitgegaan van meer dan 43,5 miljard euro. De verwachting van een aangepaste EBIT marge van meer dan 10,5 procent werd gehandhaafd. 

De koers van Continental in Frankfurt steeg 0,2 procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

50 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.