Merck verlaagt omzetraming licht

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 07:43

Resultaat daalt door hogere kosten.

(ABM FN-Dow Jones) Merck KGaA heeft zijn omzetraming voor dit jaar neerwaarts bijgesteld, vanwege minder gunstige valuta-effecten na de recente koersdaling van de dollar, terwijl het bedrijfsresultaat in het tweede kwartaal daalde door hogere kosten bij de Healthcare-divisie. Dat maakte de Duitse farmaceut donderdag voorbeurs bekend.

Merck handhaafde de verwachting van een licht tot matig hogere autonome omzet dan in 2016, maar vanwege de goedkopere dollar werd de omzetraming verlaagd tot 15,3 miljard tot 15,7 miljard euro. Merck rekent nu op een neutraal valuta-effect ten opzichte van het voorgaande jaar. Eerder was de omzetraming 15,5 miljard tot 16,0 miljard, uitgaand van een positief valuta-effect.

De EBITDA-raming blijft 4,4 miljard tot 4,6 miljard euro voor 2017.

Het resultaat voor aftrek van rente, belastingen, afschrijvingen en amortisatie van goodwill (EBITDA) daalde in het tweede kwartaal met 6 procent, van 1,2 miljard tot 1,1 miljard euro, door hogere kosten voor marketing en research in de sector Healthcare en een omzetdaling en prijsdruk bij Liquid Crystals.

De nettowinst steeg in het tweede kwartaal met 35,1 procent tot 421 miljoen euro, mede dankzij bijzondere posten en betere financiële resultaten.

De omzet steeg met 2,3 procent van 3,8 miljard tot 3,9 miljard euro, geholpen door positieve impact van wisselkoersen van 0,4 procent en een licht negatieve impact van overnames van 0,3 procent.

De regio Asia-Pacific was goed voor 32 procent van de omzet. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.