Olieprijs toch weer onder druk

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 20:54

Onzekerheid troef voorafgaand aan OPEC ontmoeting in Abu Dhabi.

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs kwam donderdag richting de settlement onder druk te staan, voorafgaand aan een ontmoeting van de OPEC en een aantal landen buiten het oliekartel na het weekend. De september-future op een vat West Texas Intermediate sloot uiteindelijk 0,56 dollar, of 1,1 procent, lager op 49,03 dollar.

Voorzitter Andy Lipow van adviesbureau Lipow Oil Associates uit Houston wees op de nervositeit in de markt voorafgaand aan de OPEC ontmoeting in Abu Dhabi, volgende week maandag en dinsdag. Dan wordt opnieuw gesproken over de afgesproken productiequota. Daarnaast zijn beleggers mogelijk ook teleurgesteld over het gebrek aan stevige Amerikaanse sancties op Venezuela, aldus Lipow. Er werd wellicht gehoopt op een verbod op de import van Venezolaanse olie Amerika in, aldus de marktvorser.

Vermogensbeheerder Tariq Zahir van Tyche Capital Advisors verwacht niet dat de olieprijs veel in beweging zal komen tot aan het aflopen van het productie-akkoord van de OPEC in maart 2018, tenzij er geopolitieke of klimaatgerelateerde situaties ontstaan die voor productieproblemen zouden zorgen. Hij verwacht wel dat de olieprijs kan stijgen tot 51,00 dollar als dat gebeurt.

Naast de productie-afspraken van de OPEC en een aantal andere grote olieproducenten, blijft de markt ook in de ban van de output in Amerika. Woensdag bleek uit het wekelijkse voorradenrapport van de Energy Information Administration een daling van 1,5 miljoen vaten, maar die afname was onder verwachting. Verder nam de capaciteitsbenutting bij Amerikaanse raffinaderijen toe.

Volgende richtpunt is dan ook het wekelijkse rapport van oliedienstverlener Baker Hughes over het aantal actieve platforms dat naar olie boort in de Verenigde Staten. Die cijfers verschijnen vrijdagavond.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.