Rood weet verlies vrijwel weg te werken

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 08:00

Betere resultaten breed gedragen.

(ABM FN-Dow Jones) RoodMicrotec heeft de omzetstijging in de eerste helft van 2017 weten te vertalen in een beter resultaat, hoewel er onder de streep nog wel altijd een klein verlies restte. Dit maakte de toeleverancier van halfgeleiders en geavanceerde microchips uit Zwolle donderdag voorbeurs bekend, nadat eerder al omzetcijfers werden gepubliceerd.

"De belangrijke verbetering van het nettoresultaat en een positieve EBIT voor de eerste helft van 2017 laten zien dat wij met de onderneming op het juiste pad zijn. Sterke prestaties in de units SCM en Test Engineering tonen dat de basis gelegd is voor recurring business in de toekomst", zei CEO Martin Sallenhag in een toelichting op de halfjaarcijfers.

De omzet van Rood steeg, zoals eerder gemeld, met 19 procent op jaarbasis van 4,9 miljoen naar 5,8 miljoen euro. De grootste stijging was, zo bleek eerder al uit de omzetrapportage, zichtbaar bij de tak Test Engineering, waar de omzet met maar liefst 89 procent steeg naar 435.000 euro. De divisie Test Operations kende met 4 procent de laagste groei. Wel leveren deze activiteiten met bijna 1,8 miljoen euro de grootste bijdrage aan de omzet.

Qua markten scoorde RoodMicrotec vooral goed in Automotive met een groeicijfer van 35 procent, en 15 procent groei in de sector Industrial.

Topman Sallenhag merkte donderdag op dat alle business units een verbetering lieten zien. "Dit benadrukt nogmaals dat RoodMicrotec een gevestigde speler in de markt is", zo meende de CEO.

Het bedrijfsresultaat (EBITDA) steeg van 95.000 naar 534.000 euro en het nettoresultaat verbeterde nadrukkelijk, hoewel Rood nog wel altijd verlies leed. Waar vorig jaar in de eerste zes maanden nog een verlies werd geleden van 541.000 euro, was dit in de eerste helft van 2017 nog slechts 85.000 euro.

Outlook

"Wij hebben een aantal veelbelovende contracten getekend met grote spelers die de toekomst van de onderneming zullen bepalen", zo zei CEO Sallenhag donderdag.

Op basis van de nieuwe afspraken en contracten die in 2016 bekend zijn gemaakt, stelde RoodMicrotec eerder al dat de omzet over de komende paar jaar "substantieel" zal toenemen. In 2020 denkt de toeleverancier een ongeveer 75 procent hogere omzet te kunnen realiseren dan de circa 10 miljoen euro in 2015.

Voor dit jaar zei RoodMicrotec eerder al "goed op weg te zijn" naar de doelstelling van een positieve netto kwartaalwinst. Verder zal de omzet dit jaar hoger uitkomen dan in 2016, omdat een aantal nieuwe projecten in de tweede helft van 2017 in de productiefase zullen komen, aldus de toeleverancier.

Later vandaag volgt een toelichting voor beleggers en analisten.

Het aandeel RoodMicrotec sloot woensdag 1,8 procent hoger op 0,29 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

47 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ROODMICR... toevoegen aan uw watchlist 0,27 0,00% 0,00 0,27