Sterk kwartaal voor Siemens

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 07:43

Orders wel minder sterk in tweede kwartaal.

(ABM FN) Siemens is goed op weg naar "alweer een sterk boekjaar", met hogere resultaten in het afgelopen kwartaal. Dit bleek uit een driemaandelijkse rapportage van het Duitse conglomeraat in elektronica en elektrotechniek.

De omzet over het derde kwartaal van het gebroken boekjaar kwam 8 procent hoger uit op jaarbasis, op 21,4 miljard euro. 

Er kwamen wel minder orders binnen bij de gigant, vooral in de energiedivisies. In totaal haalde Siemens voor 19,8 miljrd euro aan orders binnen, een afname van 6 procent op jaarbasis.

Op vergelijkbare basis, exclusief wisselkoerseffecten, steeg de omzet met 3 procent en namen de orders met 9 procent af.

Het nettoresultaat kwam uit op krap 1,5 miljard, wat 7 procent boven het cijfer in dezelfde periode vorig jaar ligt. Per aandeel verdiende Siemens 1,74 euro, exact 10 cent meer dan een jaar geleden, "ondanks negatieve fusie- en overname-effecten,” klonk het.

Siemens herhaalde de doelstellingen voor het hele jaar met onder meer een winst per aandeel tussen de 7,20 en 7,70 euro.

"Ons wereldwijde team behaalde een solide kwartaal met een omzetgroei van 8 procent en een netto inkomen dat groeide met 7 procent. Onze digitale divisie heeft zijn marktpositie indrukwekkend weten te onderstrepen. We zijn volledig op koers voor Vision 2020 en voor een nieuw sterk jaar", stelde CEO Joe Kaeser in een toelichting op de cijfers.

Het aandeel van Siemens sloot woensdag 0,5 procent lager op 116,11 euro.

Door: ABM Financial News.
pers@abmfn.be
Redactie: +32(0)78 486 481

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Cisco Systems boekt licht lagere winst

Ook omzet omlaag.

1 uur geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

RELX enige stijger.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street hoger gesloten

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk in september.

1 uur geleden - Lees verder

Wall Street richting licht hoger slot

Besluit over afbouw balans Federal Reserve waarschijnlijk is september.

2 uren geleden - Lees verder

Olieprijs lager gesloten

Sterkste daling op weekbasis Amerikaanse olievoorraden dit jaar.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.