Valuta: dollar blijft onverminderd zwak

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 10:13

Ebury kijkt uit naar Brits rentebesluit en Amerikaans banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De zwakte in de dollar blijft aanhouden, waarbij een tegenvallend banenrapport op woensdag de greenback niet in de kaart speelde. Dit stelde valutahandelaar Paul Erdmann van valutabroker Ebury donderdag tegenover ABM Financial News. 

Het muntpaar euro/dollar koerste vanochtend op 1,1841. Volgens Erdmann kwam de dollar verder onder druk te staan na een tegenvallend banenrapport op woensdag. Loonstrookjesverwerker ADP rapporteerde over afgelopen maand een stijging van het aantal banen in de niet-agrarische private sector van 178.000 stuks. De markt rekende op een groei van rond de 180.000 banen. De banengroei voor juni, die aanvankelijk werd vastgesteld op 158.000, werd evenwel bijgesteld naar 191.000 stuks.

Erdman merkte ook op dat enkele leden van de Amerikaanse Federal Reserve woensdagavond wat uitspraken deden, waaronder voorzitter Loretta Mester van de Cleveland Fed. Mester stelde dat de centrale bank door moet blijven gaan met het geleidelijk verkrappen van het beleid, ondanks de recente zwakke inflatiecijfers. Voorzitter John Williams van de San Francisco Fed stelde dat de Amerikaanse economie inmiddels "volledig" is hersteld van de financiële crisis en dat de centrale bank deze herfst zou moeten beginnen met het afbouwen van de balans. 

De dollar veerde evenwel nauwelijks op na de uitspraken, aldus Erdmann. 

Volgens de valutahandelaar kijkt de markt vandaag uit naar het rentebesluit van de Bank of England. Naar verwachting zal de Britse centrale bank de rente handhaven op het lage niveau van 0,25 procent. De vraag is volgens Erdmann vooral wat dissidenten zullen doen. Opvallend was namelijk dat, in tegenstelling tot eerdere rentebesluiten, er bij het laatst rentebesluit niet één, maar drie centraal bankiers opteerden voor een renteverhoging.

 Mochten er weer meer bankiers voor een renteverhoging stemmen, dan kan dat volgens de valutahandelaar zorgen voor wat volatiliteit in het Britse pond. 

Het Britse pond blijft volgens Erdmann zwak ten opzichte van de euro. Het muntpaar pond/euro koerste vanochtend op 1,1171.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

Drie fondsen hoger.

18 augustus 2017, 22:14 - Lees verder

Wall Street sluit lager

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 22:07 - Lees verder

Geen duidelijke richting op Wall Street

Kortstondige stijging na vertrek adviseur Witte Huis.

18 augustus 2017, 21:30 - Lees verder

Olieprijs sluit flink hoger

Volatiele bewegingen.

18 augustus 2017, 20:42 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.