Wall Street richting verdeelde opening

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 14:52

Ongewijzigd rentebesluit Bank of England beroert wisselkoersen.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse futures duiden donderdag op een verdeelde opening voor Wall Street. Rond de klok van drie uur noteerden de futures op de S&P 500 index 0,1 procent in het rood. De Dow Jones index, die woensdag de 22.000 punten drempel oversteeg, noteerde vlak en de Nasdaq-futures stonden 0,1 procent hoger.

"De zwakte van de dollar en de rally van de Amerikaanse aandelenbeurzen kan niet over het hoofd worden gezien", zei chef marktanalist Naeem Aslam van Think Markets. "Handelaren weten dat de reden van de zwakke dollar voornamelijk gelegen is in het feit dat er wellicht dit jaar geen renteverhogingen meer volgen. Een mager banenrapport op vrijdag zou de finale nagel aan de doodskist voor enige renteverhoging dit jaar kunnen betekenen."

"Terwijl de zwakke dollar de Dow Jones index naar weer een nieuw record van boven 22.000 punten heeft gestuwd, creëert de kracht van de euro stevige tegenwind voor de DAX-index en de CAC 40 heeft sinds de verkiezingsoverwinning van Macron ook al zijn winst prijsgegeven",  merkte de marktvorser verder op. 

Op macro-economisch gebied werd donderdagmiddag bekend dat het aantal eerste steunaanvragen in de Verenigde Staten in de week eindigend op 29 juli op weekbasis verder is gedaald, meldde het Amerikaanse ministerie van Arbeid. De wekelijkse eerste uitkeringsaanvragen namen met 5.000 af tot 240.000 stuks. Het aantal verlengde steunaanvragen in de week eindigend op 22 juli steeg met 3.000 naar 1,968 miljoen stuks.

Later in de middag volgen nog de fabrieksorders in juni en de inkoopmanagersindices voor de dienstensector van Markit en ISM.

De Bank of England heeft donderdag, conform verwachting, de rente ongemoeid gelaten op het historisch lage niveau van 0,25 procent. Ook bracht de Britse centrale bank geen wijziging aan in het opkoopprogramma van obligaties ter waarde van 435 miljard Britse pond. 

Het pond noteerde daarna op 1,1064 tegenover de euro en stond ten opzichte van de dollar  op 1,3126.

De euro/dollar noteerde op 1,1865. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1847 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op woensdag stond er een stand van 1,1856 op de borden. 

Olie noteerde donderdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,4 procent tot 49,78 dollar, terwijl een oktober-future Brent ook 0,4 procent duurder werd op 52,59 dollar.

Bedrijfsnieuws

Yum! Brands heeft in het tweede kwartaal van 2017 een lagere nettowinst en omzet behaald, meldde de Amerikaanse moedermaatschappij van onder meer KFC en Pizza Hut donderdag voorbeurs. Volgens CEO Greg Creed wierp de intensivering van de strategische transformatie van het bedrijf zijn vruchten af. De bestuurder handhaafde zijn outlook voor het gehele boekjaar met een verwachte groei van de operationele kernwinst van circa 5 procent en een wereldwijde identieke omzetgroei van 2 tot 3 procent. Yum! Brands boekte een operationeel resultaat van 419 miljoen dollar, in vergelijking tot 415 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 206 miljoen dollar, tegen 336 miljoen dollar een jaar eerder. De omzet daalde van 1,5 miljard naar 1,4 miljard dollar. Het aandeel noteerde op 76,62 dollar.

NXP Semiconductors heeft ondanks een lagere omzet de winst op jaarbasis wel zien stijgen, hoewel op kwartaalbasis de winst stevig afnam, bleek uit de cijfers van de van origine Nederlandse chipfabrikant, die door het Amerikaanse Qualcomm wordt overgenomen. In het afgelopen kwartaal behaalde NXP een omzet van 2,2 miljard dollar, een afname van 7 procent op jaarbasis en onveranderd op kwartaalbasis. Bij een brutomarge van 49,2 procent verdiende de chipfabrikant afgelopen kwartaal 49 miljoen dollar. Het aandeel Qualcomm stond op 53,17 dollar

Nabeurs komen Kraft Heinz en GoPro nog met kwartaalrapportages.

Slotstanden

De Amerikaanse beurzen zijn woensdag vlak tot licht hoger gesloten. De toonaangevende S&P 500 index sloot vlak op 2.477,50 punten, terwijl de Dow Jones index 0,2 procent won tot 22.015,80 punten en de Nasdaq vlak eindigde op 6.362,65 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

8 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.