Winst NXP stijgt op jaarbasis

Redactie ABM Financial News - 3 augustus 2017, 13:53

Op kwartaalbasis wel duidelijke daling.

(ABM FN-Dow Jones) NXP Semiconductors heeft ondanks een lagere omzet de winst op jaarbasis wel zien stijgen, hoewel op kwartaalbasis de winst stevig afnam. Dit bleek uit de cijfers van de van origine Nederlandse chipfabrikant.

CEO Richard Clemmer sprak van goede resultaten, gezien de periode in het seizoen.

In het afgelopen kwartaal behaalde NXP een omzet van 2,2 miljard dollar, een afname van 7 procent op jaarbasis en onveranderd op kwartaalbasis. Positief was volgens Clemmer de omzet uit de auto-industrie, die met 938 miljoen dollar, een stijging van 9 procent op jaarbasis, op een recordniveau uitkwam.

Verder merkte de topman op dat de kwartaalresultaten ook een bewijs waren dat Freescale met succes is geïntegreerd. Freescale werd in 2015 overgenomen.

Bij een brutomarge van 49,2 procent verdiende de chipfabrikant afgelopen kwartaal 49 miljoen dollar. Dat was ruim meer dan het verlies van 13 miljoen dollar vorig jaar, maar wel aanzienlijk minder dan de winst van 1,3 miljard dollar een kwartaal eerder. In het eerste kwartaal van dit jaar was sprake van een eenmalige bate als gevolg van de desinvestering van Standard Products.

De interesse in de producten van NXP, over de brede linie, noemde Clemmer "bemoedigend" voor de groei van de onderneming op de lange termijn. Een concrete outlook gaf NXP niet af, vanwege de aanstaande overname door Qualcomm.

Het Amerikaanse Qualcomm wil NXP Semiconductors overnemen voor een bedrag van 110 dollar per aandeel in contanten.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

38 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

49 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.