Beursblik: banengroei Amerika sterker dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 4 augustus 2017, 14:54

Rabobank twijfelt over nieuwe renteverhoging.

(ABM FN-Dow Jones) De banengroei in juli in Amerika was sterker dan verwacht. Dit zei marktanalist Philip Marey van Rabobank tegen ABM Financial News.

Er kwamen afgelopen maand 209.000 banen bij, en hier was niet op gerekend aldus de analist. "Positief", concludeerde Marey.

Verder wees de analist van Rabobank op de daling van de werkloosheid naar 4,3 procent. Deze daling was "om de goede redenen", en niet bijvoorbeeld het gevolg van mensen die zich uitschreven als werkzoekenden, omdat ze toch geen baan denken te kunnen vinden.

De loongroei noemde Marey in juli "bemoedigend". Op maandbasis steeg deze, "maar op jaarbasis zie je hier nog weinig van". Het gemiddelde uurloon nam met 0,09 dollar toe tot 26,36 dollar.

Volgens Marey is er evenwel nog geen sprake van dat loondruk bijdraagt aan een hogere inflatie in Amerika, waar de Federal Reserve juist wel op wacht.

Rabobank denkt dat de Fed in september een aanzet geeft tot het verkleinen van de balans en mogelijk in december een nieuwe renteverhoging aankondigt. Daarvoor moet de inflatie wel echt omhoog, en daar ziet Marey op dit moment weinig aanleiding toe. De kans is dus reëel, denkt de analist, dat het dit jaar niet meer tot een verhoging komt.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.