Beursblik: Fagron presteert in lijn

Redactie ABM Financial News - 4 augustus 2017, 08:54

KBC Securities wijst op de eerste overname.

(ABM FN-Dow Jones) Fagron heeft in de eerste helft van 2017 conform verwachting gepresteerd. Dit concludeerde analist Michaël Vlemmix van KBC Securities vrijdag in een reactie op de halfjaarcijfers van de magistrale bereider.

De omzet lag volgens de marktvorser met 221,7 miljoen euro wel iets onder de consensus van 223,8 miljoen euro, maar de REBITDA was met 48,1 miljoen euro in lijn met de analistenverwachtingen. Doordat de kosten lager uitvielen dan analisten hadden voorzien, was de nettowinst van 21,1 miljoen euro beter dan de 16,8 miljoen euro waarop was gerekende, voegde Vlemmix toe.

De analist was ook te spreken over de omzetgroei van 22 procent voor de steriele bereidingen in Amerika. Een indicatie dat de activiteiten hier op stoom komen, aldus Vlemmix.

Ook was Vlemmix te spreken over de schuldratio van 2,66. Fagron slaagt er volgens de analist in om een "erg sterke" kasstroom te genereren.

Tot slot kondigde Fagron een eerste overname aan, hoewel klein van omvang, na de ellende in 2015 en 2016, benadrukte Vlemmix. Daarmee lijkt Fagron volgens de analist opnieuw een start te hebben gemaakt met de Buy & Build strategie.

KBC Securities heeft een Houden advies op Fagron met een koersdoel van 12,00 euro. Het aandeel sloot donderdag 0,4 procent hoger op 11,40 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

59 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

3 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FAGRON toevoegen aan uw watchlist 13,31 0,83% 0,11 13,20