Beursblik: S&P Equity Research verlaagt koersdoel Fugro

Redactie ABM Financial News - 4 augustus 2017, 13:39

Advies gehandhaafd op Verkopen.

(ABM FN-Dow Jones) S&P Equity Research heeft vrijdag het koersdoel voor Fugro verlaagd van 13,00 euro naar 11,00 euro en handhaafde het verkoopadvies op de bodemonderzoeker.

De neerwaartse bijstelling van het koersdoel is in lijn met een verhouding tussen ondernemingswaarde en bedrijfsresultaat (EBITDA) van 8,8, waarmee deze boven het sectorgemiddelde van 7,3 ligt. Deze hogere waardering is volgens de analisten echter gerechtvaardigd vanwege Fugro's dominante marktpositie in de olie- en gasindustrie.

De halfjaarcijfers van de bodemonderzoeker op donderdag waren volgens S&P teleurstellend, terwijl de aanhoudende daling van orderboek en het gebrek aan tekenen van een herstel op de korte termijn een bron van voortdurende zorg is.

S&P stelde in navolging op de teleurstellende halfjaarcijfers de winstverwachting voor zowel 2017 als 2018 neerwaarts bij. Voor 2017 wordt inmiddels een verlies voorzien van 0,37 euro per aandeel, waar eerder nog werd gerekend op een verlies van 0,33 euro per aandeel. In 2018 wordt een winst verwacht van 0,25 euro per aandeel, hetgeen 0,02 euro minder is dan een eerdere raming.

Het aandeel Fugro noteerde vrijdag op een vlak Damrak 0,4 procent lager op 11,83 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
FUGRO toevoegen aan uw watchlist 10,98 1,39% 0,15 10,83