Elliott neemt belang in NXP om hoger overnamebod af te dwingen

Redactie ABM Financial News - 4 augustus 2017, 19:48

Qualcomm heeft nu 39 miljard dollar over voor NXP.

(ABM FN-Dow Jones) Elliott Management Corp heeft vrijdag bekendgemaakt een belang van 6 procent te hebben genomen in NXP Semiconductors en wil daarmee waarschijnlijk Qualcomm dwingen zijn huidige overnamebod van 39 miljard dollar te verhogen. 

Elliott, dat ook nog steeds verwikkeld is in een strijd met AkzoNobel, zei vrijdag dat de aandelen van NXP "aanzienlijk ondergewaardeerd" zijn. Daar voegde het hedgefonds aan toe van plan te zijn om met verschillende partijen zoals het bestuur van NXP in gesprek te treden om meer waarde te creëren. 

Elliott heeft een aandelenbelang van 4,9 procent in NXP en kan via derivaten nog eens 1,1 procent verkrijgen. 

Qualcomm sloot vorig jaar in oktober een deal met NXP om het bedrijf over te nemen voor 110 dollar per aandeel. NXP, van origine Nederlands, is de grootste chipfabrikant voor auto's. Het concern is nog steeds gevestigd in Nederland, maar heeft een notering aan de Nasdaq. 

Sinds de deal zijn de resultaten van NXP grotendeels beter dan verwacht of gelijk aan de verwachtingen geweest. Sommige analisten denken dat de koers hoger dan 110 dollar zou bedragen als er geen overnamebod zou zijn uitgebracht. 

Elliot zou nu kunnen proberen om andere aandeelhouders aan zijn zijde te krijgen om zo de deal te blokkeren. Wil de overname doorgang vinden dan moeten ten minste 80 procent van de aandeelhouders instemmen. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright 2016 Dow Jones & Company, Inc. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

17 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

31 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

37 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

49 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.