Futures wijzen op hogere opening

Redactie ABM Financial News - 4 augustus 2017, 12:56

Markten in afwachten van banenrapport over juli.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen gaan vrijdag vermoedelijk een hogere opening tegemoet. Futures op de toonaangevende S&P 500 index noteerden rond lunchtijd 0,2 procent hoger ten opzichte van het slot op donderdag.

De markten zijn in spannende afwachting van het officiële Amerikaanse banenrapport over juli. Op de macro-agenda staat vrijdagmiddag verder nog de handelsbalans over juni.

"Handelaren en investeerders hebben deze week in spanning gewacht op de publicatie van de niet-agrarische banencijfers", meldde onderzoeker Konstantinos Anthis van ADS Securities in een rapport. "Het banenrapport kan een keerpunt zijn voor de Fed en de dollar, aangezien alle componenten van het rapport indrukwekkend dienen te zijn om een verdere aanscherping van het monetair beleid in 2017 te kunnen verdedigen", schreef de marktvorser.

Economen rekenen op een stijging van het aantal banen in de Verenigde Staten in juli met 175.000.

Het banenrapport kan ook van invloed zijn op de verhouding tussen de euro en de dollar. "De euro handelt nu dicht tegen de 1,1900 grens aan, maar als het banenrapport positief verrast, dan zal de vraag naar de dollar de euro onder druk zetten en de munt in de richting van 1,1800 duwen", zo voorziet Anthis.

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,9 procent tot 48,61  dollar, terwijl een oktober-future Brent ook 0,9 procent goedkoper werd op 51,57 dollar.

De euro/dollar noteerde op 1,1875. Bij aanvang van de handelsdag in Europa bewoog het muntpaar nog op 1,1878 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1876 op de borden.

Bedrijfsnieuws 

Kraft Heinz noteerde donderdag in de elektronische handel nabeurs 0,3 procent lager, nadat het voedingsmiddelenconcern donderdag nabeurs bekendmaakte in het tweede kwartaal van 2017 een hogere winst te hebben geboekt, terwijl de omzet juist licht daalde. Volgens CEO Bernardo Hees was het tweede kwartaal zoals verwacht beter dan het eerste. "We verwachten dit momentum vast te houden in de tweede helft van het jaar", aldus de topman. In het tweede kwartaal verbeterde het operationeel resultaat van 1,6 miljard naar 1,9 miljard dollar. Onder de streep resteerde een nettowinst van 1,2 miljard dollar, tegen 770 miljoen dollar in dezelfde periode een jaar eerder. De omzet daalde fractioneel in de verslagperiode, van 6,8 miljard naar 6,7 miljard dollar. 

GoPro behaalde in het tweede kwartaal een hogere omzet dan zowel de verwachting in de markt als dan de eigen outlook voor de verslagperiode, bleek donderdag nabeurs uit de cijfers van de fabrikant van actiecamera's. Operationeel was sprake van een verlies van 25 miljoen dollar, waar dat een jaar eerder nog een verlies van ruim 109 miljoen dollar bleek. Het verlies onder de streep was met 0,22 dollar per aandeel ook veel lager dan de 0,66 dollar negatief die in het tweede kwartaal van 2016 nog in de boeken kwam. Het aangepaste verlies van 0,09 dollar per aandeel was bovendien veel minder dan de 0,25 dollar verlies die de markt inschatte. Voor het lopende kwartaal rekent GoPro op een omzet van 290 miljoen tot 310 miljoen dollar en operationele kosten van 131 miljoen tot 133 miljoen dollar. Het aandeel noteerde vrijdag in de elektronische handel voorbeurs 16,22 procent hoger.

Slotstanden

De Dow Jones index is donderdag op een nieuw record gesloten. De stand van 22.026,10 punten betekende een fractionele winst ten opzichte van woensdag. De S&P 500 index eindigde 0,2 procent lager op 2.472,16 punten en de Nasdaq verloor 0,4 procent op 6.340,34 punten.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op koers voor groene opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

1 uur geleden - Lees verder

Shell rondt verkoop belang in SADAF af

Opbrengst 820 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw omlaag

Ook minder bouwvergunningen afgegeven in juli.

1 uur geleden - Lees verder

Ghelamco probeert nogmaals opdracht Eurostadion binnen te halen - media

Toekenning zou goed nieuws zijn voor bouwer BAM.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten NN Group verwacht

Resultaten voor het eerst inclusief Delta Lloyd.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.