Groene koersen in New York na banenrapport

Redactie ABM Financial News - 4 augustus 2017, 21:31

Dollar hoger na beter dan verwachte arbeidscijfers.

(ABM FN-Dow Jones) De Amerikaanse beurzen stevenen vrijdag af op een hoger slot, na een beter dan verwacht banenrapport. De S&P 500 index noteerde ruim een half uur voor de slotbel 0,1 procent hoger, net als de Nasdaq, terwijl de Dow Jones-index 0,2 procent in het groen noteerde.

Het maandelijkse rapport over de Amerikaanse arbeidsmarkt liet zien dat er in juli 209.000 banen zijn bijgekomen in juli. Er was vooraf gerekend op een aantal van 175.000 tot 180.000 banen. Ook werd bekend dat de arbeidsparticipatie is toegenomen en de werkloosheid is gedaald naar 4,3 procent. 

Marktanalist Philip Marey van Rabobank was positief verrast. Ook omdat de werkloosheid "om de goede redenen" daalde. Ook de loongroei noemde Marey "bemoedigend", hoewel er nog geen loondruk is die bijdraagt aan een hogere inflatie in Amerika. Rabobank verwacht dan ook niet dat de Federal Reserve in september de rente verhoogt. Indien de inflatie niet harder gaat oplopen, dan denkt Marey dat de Fed ook december aan zich voorbij laat gaan.

Olie noteerde vrijdag in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,9 procent tot 49,48 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,6 procent duurder werd op 52,34 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1778. Bij aanvang van de handelsdag in New York bewoog het muntpaar nog op 1,1828 en rond het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1877 op de borden. 

Vrijdag werd ook bekend dat het Amerikaanse handelstekort scherp is gedaald in juni, doordat een wereldwijd versterkende economie leidde tot meer vraag naar Amerikaanse producten. Het handelstekort daalde bijna 6 procent ten opzichte van de voorgaande maand. 

Bedrijfsnieuws

GoPro kon rekenen op de aandacht van beleggers, nadat de producent van actiecamera's donderdag laat beter dan verwachte kwartaalresultaten rapporteerde. Ook de outlook voor het hele boekjaar overtrof de marktverwachtingen. Het aandeel noteerde ruim 20 procent hoger.

Weight Watchers rapporteerde ook donderdagavond resultaten die tevens de verwachtingen overtroffen. De koers steeg 24 procent. 

Cigna daalde 2,6 procent, nadat de ziektekostenverzekeraar vrijdag een hoger dan verwachte winst rapporteerde en de outlook voor het hele boekjaar verhoogde.

Royal Bank of Scotland, dat tevens is genoteerd in New York, steeg 1,1 procent, nadat de Britse bank voor het eerst in drie jaar positieve halfjaarcijfers boekte.

Berkshire Hathaway publiceert nabeurs kwartaalresultaten en noteerde in aanloop naar de publicatie 0,4 procent hoger.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

54 minuten geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.