Handelsvolumes Euronext in juli omhoog

Redactie ABM Financial News - 4 augustus 2017, 08:06

Volumes met ruim 20 procent gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Het gemiddelde dagelijkse handelsvolume van contante effecten zoals aandelen, obligaties en warrants op Euronext is in juli gestegen op jaarbasis, waarbij de handel in indextrackers en andere Exchange-Traded Funds (ETFs) ook toenam. Dat maakte de beursorganisatie vrijdag bekend.

De gemiddelde waarde van het dagelijkse handelsvolume steeg aanzienlijk in vergelijking tot een jaar eerder. De waarde nam op jaarbasis toe met 20,4 procent tot 7.454 miljoen euro, maar nam bijna 9,6 procent af ten opzichte van juni.

Het aanbod van ETF's, bedroeg 824 beursnoteringen aan het einde van de maand juli, van 790 eind 2016. De gemiddelde dagwaarde was met 466 miljoen euro 2,5 procent lager dan een jaar geleden, maar 12,6 procent hoger dan in de voorgaande maand.

Het gemiddelde dagelijkse volume van derivaten op aandelenindices steeg op jaarbasis met 24,9 procent, maar daalde met 9,7 procent ten opzichte van juni.

Derivaten op individuele aandelen stegen in volume, met 1,7 procent op jaarbasis, maar daalde op maandbasis met 56,1 procent. De cijfers van juni waren inclusief 5,6 miljoen aandelen- en indexoptiecontracten door de migratie van TOM naar Euronext.

Op de grondstoffenmarkt was de dagomzet in derivaten 5,7 procent hoger dan een jaar eerder en 23,2 procent hoger dan in juni.

Het algehele volume van derivaten op Euronext ligt dit jaar tot nu toe 8,8 procent hoger dan een jaar eerder. 

De beursorganisatie had in juli twee nieuwe beursnoteringen van bedrijven met Nepi Rockcastle in Amsterdam en UV Germi in Parijs.

Het aandeel Euronext sloot donderdag 0,3 procent hoger op 49,81 euro.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street op koers voor groene opening

Beleggers consolideren voorafgaand aan notulen Fed.

1 uur geleden - Lees verder

Shell rondt verkoop belang in SADAF af

Opbrengst 820 miljoen dollar.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse woningbouw omlaag

Ook minder bouwvergunningen afgegeven in juli.

1 uur geleden - Lees verder

Ghelamco probeert nogmaals opdracht Eurostadion binnen te halen - media

Toekenning zou goed nieuws zijn voor bouwer BAM.

1 uur geleden - Lees verder

Beursblik: solide resultaten NN Group verwacht

Resultaten voor het eerst inclusief Delta Lloyd.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
EURONEXT toevoegen aan uw watchlist 42,46 8,32% 3,26 39,20