Hogere slotkoersen in Europa

Redactie ABM Financial News - 4 augustus 2017, 18:55

Amerikaans banenrapport overtreft verwachtingen.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen zijn vrijdag hoger gesloten, geholpen door een beter dan verwacht banenrapport uit Amerika, waardoor de dollar herstelde en de euro inleverde. 

De breed samengestelde STOXX Europe 600 index steeg 1,0 procent tot 382,61 punten, de Duitse DAX presenteerde een winst van 1,2 procent op 12.297,72 punten en voor de Franse CAC 40 resteerde een plus van 1,4 procent op 5.203,44 punten. De Britse FTSE 100 sloot 0,5 procent hoger op 7.511,71 punten.

"De Europese aandelenmarkten werden omhoog gedrukt door het robuuste Amerikaanse arbeidsrapport. In juli werden 209.000 banen toegevoegd aan de loonlijst en de werkloosheid daalde naar 4,3 procent. Het optimisme uit Amerika verbeterde ook het sentiment in Europa, en door de daling van het pond en de euro werden de opwaartse bewegingen van de FTSE 100, DAX en CAC 40 versterkt", zei marktanalist David Madden van CMC Markets UK. 

De euro/dollar noteerde bij het slot van de Europese aandelenhandel op 1,1751. Na verschijning van het banenrapport won de greenback aan terrein tegen de Europese munt. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1881 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag stond er een stand van 1,1877 op de borden. 

Olie noteerde vrijdag rond het slot in Europa in het groen. Een september-future West Texas Intermediate steeg 0,6 procent tot 49,34 dollar, terwijl een oktober-future Brent een half procent klom tot 52,29 dollar. 

In Europa werd bekend dat de Duitse fabrieksorders in juni harder dan verwacht zijn gestegen. De Spaanse industrie produceerde minder.

Bedrijfsnieuws

Royal Bank of Scotland steeg 2,2 procent, nadat de bank voor het eerst in drie jaar over de eerste helft van het jaar een nettowinst rapporteerde, ondanks een eenmalige last van 5,5 miljard dollar. De bank boekte een nettowinst van 939 miljoen pond, tegenover een verlies van 2,1 miljard pond vorig jaar.

EasyJet sloot 0,3 procent hoger. Hoewel de luchtvaartmaatschappij in juli meer passagiers vervoerde in vergelijking tot een maand eerder, viel de groei op maandbasis wel lager uit dan in de voorgaande maand.

Swiss Re verloor 3,1 procent. De nettowinst van de Zwitserse verzekeraar daalde van 1,9 miljard dollar vorig jaar naar 1,1 miljard in de eerste zes maanden van 2017.

De Britse bouwsector stond vrijdagochtend onder druk. Barratt Developments verloor 3,7 procent, Persimmon daalde 4,1 procent en Taylor Wimpey noteerde 3,7 procent lager. De Britse overheid zou overwegen om een programma, Help to Buy, dat Britten helpt bij de financiering van een huisaankoop, te herzien.

Tussenstanden Wall Street

Rond het slot op de Europese aandelenmarkten liet Wall Street bescheiden winsten optekenen van enkele tienden van een procent.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.115,39 -0,32% -16,47 5.131,86
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.173,09 -0,35% -18,15 5.191,24