IMCD neemt distributeur L.V. Lomas over

Redactie ABM Financial News - 4 augustus 2017, 07:17

Geen financiele details gemeld.

(ABM FN-Dow Jones) IMCD is van plan om de Canadees-Amerikaanse distributeur van specialty chemicals producten L.V. Lomas over te nemen. Dit maakte de groothandelaar in chemieproducten en voedingsingrediënten vrijdag voorbeurs bekend, zonder financiële details van de transactie bekend te maken.

L.V. Lomas is op zes locaties actief in Canada en de Verenigde Staten en is volgens IMCD een van de grootste distributeurs van specialty chemicals producten in Noord-Amerika en voedingsingrediënten. In 2016 realiseerde het bedrijf nog een omzet van 383 miljoen Canadese dollar en een genormaliseerd bedrijfsresultaat (EBITDA) van 18 miljoen dollar. L.V. Lomas heeft 280 werknemers in dienst. 

IMCD stelde dat de activiteiten van L.V. Lomas "perfect passen" bij het businessmodel en de strategie van het bedrijf. CEO Piet van der Slikke van IMCD noemde de overname een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van IMCD in Noord-Amerika. 

Voor de overname maakt IMCD gebruik van eigen kapitaal en bestaande bankfaciliteiten. De afronding van de overname wordt aan het einde van augustus verwacht. 

Het aandeel IMCD won donderdag 0,1 procent op 48,01 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

21 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

46 minuten geleden - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

52 minuten geleden - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

1 uur geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
IMCD N.V. toevoegen aan uw watchlist 49,66 -1,59% -0,80 50,46