Toyota verhoogt winstverwachting

Redactie ABM Financial News - 4 augustus 2017, 09:59

Japanse autoproducent boekt lager operationeel resultaat op hogere omzet.

(ABM FN-Dow Jones) Toyota Motor heeft het afgelopen kwartaal een lager operationeel resultaat op een hogere omzet geboekt, met name vanwege een sterke binnenlandse vraag en verhoogde als gevolg de winstverwachtingen. Dit bleek vrijdag uit de cijfers van de Japanse autobouwer over het eerste kwartaal van het gebroken boekjaar.

Toyota boekte in het eerste kwartaal, dat afliep op 30 juni, een operationeel resultaat van 574,3 miljard Japanse yen, ofwel circa 4,4 miljard euro, in vergelijking tot 642,2 miljard yen in dezelfde periode een jaar eerder. Onder de streep resteerde een nettowinst van 613,1 miljard yen, versus 552,5 miljard yen een jaar eerder.

De winst per aandeel steeg van 181,12 yen naar 205,05 yen per aandeel. De omzet steeg van 6,6 biljoen yen naar 7,1 biljoen yen.

Outlook 

De Japanse autoproducent verhoogde de winstverwachting voor het hele boekjaar en voorziet een nettowinst van 1.850 miljard yen, een verhoging met 250 miljard yen. Verder mikt Toyota op een omzet van 28.500 miljard yen.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

11 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

35 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.