Valuta: handelaren wachten op Amerikaans banenrapport

Redactie ABM Financial News - 4 augustus 2017, 10:19

In aanloop naar de publicatie weinig spanning volgens Saxo Bank.

(ABM FN-Dow Jones) De valutamarkten sorteren vrijdagochtend kalm voor op de publicatie van het Amerikaanse banenrapport later vanmiddag. 

Volgens valutahandelaar Chris Jongbloed van Saxo Bank was het stemmingsbeeld op de valutamarkten vanochtend niet noemenswaardig anders dan in de afgelopen dagen. Daarmee doelde Jongbloed vooral op de continue zwakte van de dollar, met name ten opzichte van de euro. Ook vanochtend werd de euro iets sterker in vergelijking met de greenback. Het muntpaar steeg naar 1,1883. 

"Tegen vrijwel alle munten koerst de euro op topniveaus", aldus de valutahandelaar. "Het gaat ineens erg hard en de vraag is nu wanneer de Europese munt een stapje terug gaat doen."

Jongbloed stelde dat de dollar tegenover andere munten als de Japanse yen en Zwitserse frank, langzaam lijkt de stabiliseren. Volgens de valutahandelaar rechtvaardigen de recente macro-economische cijfers geen duurdere dollar. Bovendien blijven de geopolitieke ontwikkelingen, waaronder meest recent de Amerikaanse sancties tegen Rusland en uitgelekte gesprekken tussen president Donald Trump en de Mexicaanse president Enrique Peña, op de dollar drukken. 

Volgens de handelaar wachten de valutamarkten echter vooral op het officiële banenrapport dat vanmiddag in de Verenigde Staten verschijnt. De markt rekent voor juli een banengroei van 175.000, maar belangrijker nog, ook voor de Federal Reserve, is de ontwikkeling van de loongroei. En die zal afgelopen maand weinig zijn verbeterd, verwachten marktvorsers.

Jongbloed sluit niet uit dat het rapport "aan de bovenkant kan verrassen".

De Bank of England liet donderdag verder, conform verwachting, de rente ongemoeid. Evenwel zag Jongbloed het Britse pond niet noemenswaardig bewegen als gevolg van het nieuws. Het muntpaar euro/pond koerste vanochtend op 0,9038. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

12 minuten geleden - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

55 minuten geleden - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Marktkenners zien nog geen structurele marktverbetering.

1 uur geleden - Lees verder

Nieuwe belangstelling voor spreads divisie Unilever - media

Unilever en KKR geven geen commentaar.

2 uren geleden - Lees verder

Stern boekt hogere omzet en winst

Concern verwacht minder margedruk voor dealers.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.