Vlakke opening Damrak voorzien

Redactie ABM Financial News - 4 augustus 2017, 08:28

Markt kijkt uit naar Amerikaans banenrapport.

(ABM FN-Dow Jones) De Amsterdamse beurs gaat vrijdag een grofweg vlakke opening tegemoet. Futures op de AEX noteren ruim een half uur voor de openingsgong rond de slotstand van donderdag, toen de hoofdgraadmeter nog 0,1 procent in het groen einigde op 525,57 punten. 

Beleggingsadviseur Rein Schutte van Indexus verwacht weinig spektakel bij de opening van de Amsterdamse beurs, die wat gedrukt zal worden door enkele bedrijven die ex-dividend gaan, waaronder ING Groep. Verder merkte Schutte op dat de Duitse fabrieksorders in juni iets beter dan verwacht waren. 

Op macro-economisch vlak kijken beleggers volgens Schutte vrijdag vooral uit naar het officiële banenrapport uit de Verenigde Staten. De markt rekent voor juli een banengroei van 175.000, maar belangrijker nog, ook voor de Federal Reserve, is de ontwikkeling van de loongroei. En die zal afgelopen maand weinig zijn verbeterd, verwachten marktvorsers.

Cijfers van loonstrookjesverwerker ADP lieten al eerder in de week zien dat het aantal banen in de Verenigde Staten minder hard is gestegen in juli, dan in de maand ervoor. 

Verder staan de Spaanse industriële productie over juni en de Amerikaanse handelsbalans over juni geagendeerd. 

Wall Street sloot donderdag overwegend lager, waarbij de Dow Jones evenwel nipt een nieuw record zette op 22.026,10 punten. Vooral het sentiment op de Nasdaq begint volgens onlinebroker Lynx te verslechteren, ondanks sterke kwartaalcijfers van onder meer Apple en Tesla. Ook blijft de dollar nog steeds onder druk staan, waarbij lagere olieprijzen de Amerikaanse beurzen eveneens niet in de kaart speelden. 

De Aziatische beurzen koersten vanochtend in het rood in aanloop naar het Amerikaanse banenrapport. De Japanse Nikkei 225 daalde 0,4 procent tot 19.952,33 punten en de Chinese Shanghai Composite verloor 0,1 procent tot 3.269,16 punten. Een sterkere yen en hogere obligatieprijzen bleken drukpunten voor exporteurs en verzekeraars, die een zware weging hebben in de hoofdgraadmeter van Japan. 

Olie noteerde vrijdag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 0,2 procent tot 48,93 dollar, terwijl een oktober-future Brent 0,1 procent lager bewoog op 51,95 dollar. Op donderdag stonden de olieprijzen ook al onder druk, voorafgaand aan een ontmoeting van de OPEC en een aantal landen buiten het oliekartel na het weekend.

De euro/dollar noteerde op 1,1878. Bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op donderdag bewoog het muntpaar nog op 1,1876 en bij het slot in Amsterdam stond er een stand van 1,882 op de borden.

Bedrijfsnieuws

Fagron en Warehouses De Pauw kwamen vanochtend met de cijfers over het afgelopen halfjaar. De magistrale bereider boekte meer omzet en zag de winstgevendheid stijgen, zoals analisten ook hadden voorzien. Een outlook werd opnieuw niet afgegeven. Volgens CEO Hans Stols van Fagron is de onderneming, na een roerige periode, "in redelijk normaal vaarwater" terecht gekomen. "We laten het verleden achter ons." Voor de rest van dit jaar ziet de topman "geen grote beren op de weg".

WDP boekte eveneens een hogere winst en verhoogde als gevolg de outlook voor heel het boekjaar. Het vastgoedfonds gaat niet langer meer uit van een EPRA-winst van 5,35 euro per aandeel, maar mikt nu op 5,50 euro. Daarnaast verhoogde het vastgoedbedrijf de beoogde EPRA-winst per aandeel voor 2020 naar minstens 6,50 euro, versus 6,25 euro per aandeel eerder. Het beoogde brutodividend bedraagt voor 2020 5,25 euro, waar eerder nog werd uitgegaan van 5,00 euro per aandeel.

IMCD is van plan om de Canadees-Amerikaanse distributeur van specialty chemicals producten L.V. Lomas over te nemen, zo werd vanochtend eveneens bekend. Financiële details van de transactie werden niet bekendgemaakt. L.V. Lomas is op zes locaties actief in Canada en de Verenigde Staten en is volgens IMCD een van de grootste distributeurs van specialty chemicals producten in Noord-Amerika en voedingsingrediënten. In 2016 realiseerde het bedrijf nog een omzet van 383 miljoen Canadese dollar en een genormaliseerd bedrijfsresultaat (EBITDA) van 18 miljoen dollar.

ING verlaagde verder het koersdoel voor Fugro van 16,00 naar 13,00 euro. De bank handhaaft het Houden advies. Aalberts Industries werd door ING juist op de kooplijst gezet, met een koersdoel van 44,25 euro.

Euronext meldde verder hogere handelsvolumes over juli.

Slotstanden Wall Street

De toonaangevende S&P 500 index sloot 0,2 procent lager op 2.472,16 punten. De Dow Jones index eindigde fractioneel hoger op 22.026,10 punten en technologiebeurs Nasdaq daalde 0,4 procent tot 6.340,34 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

29 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder

Holland Colours op zoek naar nieuwe CEO

Huidige topman halverwege tweede vierjaarstermijn.

2 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,64 -0,78% -4,07 523,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 788,01 -0,67% -5,35 793,36
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,76 -0,89% -8,95 1.009,71