Wat rustiger week voor de boeg op Damrak

Redactie ABM Financial News - 6 augustus 2017, 14:45

Geen heel groot macronieuws en bedrijfscijfers vallen ook mee.

(ABM FN-Dow Jones) Beleggers hebben een relatief rustige handelsweek voor de boeg, met op de macro-economische agenda weinig grote items en ook qua bedrijfscijfers is het niet al te druk.

De meest in het oog springende items op de macro-agenda zijn de industriële productie en de inflatie. Op maandag is er de Duitse industriële productie. Nederland en Italië volgen op woensdag en een dag later zal Frankrijk cijfers presenteren.

De ontwikkeling van het consumentenprijspeil start op dinsdag in Nederland, gevolgd door China op woensdag en vervolgens een flink aantal Europese landen, waaronder Duitsland en Frankrijk op vrijdag. Inflatie geldt als erg belangrijk voor het vormgeven van het monetaire beleid van de Europese Centrale Bank.

Maandag opent slechts PostNL de boeken en op dinsdag is er geen enkel bedrijf dat met resultaten komt. Woensdag is er vooral aandacht voor de cijfer van ABN AMRO, Ahold Delhaize en SBM Offshore. Donderdag is Aegon aan de beurt en zal ook Refresco Group inzicht geven in de prestaties. Daarnaast zal Royal Dutch Shell ex-dividend noteren, wat de nodige impact op de index kan hebben. Vrijdag is er aandacht voor Basic-Fit, een uitbater van fitnessketens.

Afgelopen week werd overigens weer eens duidelijk hoeveel impact cijfers kunnen hebben op het koersverloop. Zo steeg DSM bijna vijf procent op weekbasis na het openen van de boeken en Fagron ruim zeven procent, terwijl bijvoorbeeld Fugro en GrandVision respectievelijk 13 en 8 procent daalden.

Buiten Nederland, en dan vooral in Amerika, is het grootste deel van het cijferseizoen inmiddels al weer achter de rug.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

11 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

35 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
AEX INDEX toevoegen aan uw watchlist 519,64 -0,78% -4,07 523,71
AMX INDEX toevoegen aan uw watchlist 788,01 -0,67% -5,35 793,36
AScX INDEX toevoegen aan uw watchlist 1.000,76 -0,89% -8,95 1.009,71