Beursblik: analisten voorzien hogere winst voor Ahold Delhaize

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 13:29

Ook kwartaalomzet naar verwachting gestegen.

(ABM FN-Dow Jones) Ahold heeft in het tweede kwartaal van 2017 op jaarbasis vermoedelijk een hogere winst op een gestegen omzet weten te behalen. Dit is de gemiddelde verwachting van circa 20 analisten, zoals door het Belgisch-Nederlandse concern zelf in een consensus is gepubliceerd. 

De analisten kwamen gemiddeld uit op een 3,1 procent hogere kwartaalomzet van 16,0 miljard euro, een 7,1 procent hoger onderliggend bedrijfsresultaat (EBITDA) van 1,1 miljard euro en een nettowinst van 369 miljoen euro.

ABN AMRO focust vooral op de ontwikkeling van prijzen en de concurrentie in de grootste markt van Ahold Delhaize, de Verenigde Staten. De analisten van de bank brachten in herinnering dat Ahold in het eerste kwartaal  van dit jaar in de VS te maken had met een prijsdeflatie van 1,3 procent en Delhaize zelfs met 1,7 procent. Ze voorzien daar nu een daling van de totale deflatie van het concern van 1,5 procent naar 0,2 procent en verwachten dat het supermarktbedrijf zal melden dat de inflatie in de tweede helft van het jaar terugkeert. ABN AMRO heeft een koopadvies op Ahold Delhaize met een koersdoel van  22,00 euro.

ING meldt dat zijn taxatie voor de onderliggende EBITDA met afgerond 1,1 miljard euro fractioneel boven consensus ligt, vooral als gevolg van iets positievere verwachtingen voor de resultaten van Ahold en Delhaize in de Verenigde Staten. De bank rekent op "solide" resultaten. Analist Matthias Maenhaut verwacht dat het concern uit Zaandam de outlook van 220 miljoen euro aan synergieën, en een stijgende operationele marge en vrije kasstroom zal herhalen. De marktvorser voorziet ook een update voor de resultaten en doelstellingen voor synergieën. ING heeft een koopadvies met een koersdoel van 21,00 euro.

Analist Alan Vandenberghe van KBC Securities meldde met zijn taxaties redelijk in lijn met de consensus liggen. De analist voorziet daarbij een positieve identieke omzetgroei in een vergelijkbaar aantal winkels en een margeverbetering als gevolg van inmiddels gerealiseerde synergieën na de in juli vorig jaar beklonken fusie. Vandenberghe is daarbij vooral geïnteresseerd in commentaar van het concern op de ontwikkeling van de concurrentie en op die van de inflatie in de belangrijkste markten. De marktvorser veronderstelt dat Ahold Delhaize vanuit zijn Europese ervaring veel kennis heeft over en ervaring met prijsvechter als Lidl en Aldi en private label. Die know-how kan Ahold Delhaize goed benutten in de Amerikaanse markt, denkt Vandenberghe. KBC Securities heeft op Ahold Delhaize een koopadvies met een koersdoel van 25,00 euro.

Analisten van Jefferies merkten op dat de recente komst van Lidl in de Verenigde Staten daar tot wisselende reacties van andere supermarktketens heeft geleid. Ze vinden het opvallend dat Lidl niet bereid is om de prijsstelling in de VS aan te passen aan die van de al veel langer in het land actieve Duitse concurrent Aldi. Ze veronderstellen echter dat Ahold Delhaize dankzij de fusie en financiële kracht meer weerstand kan bieden  dan veel andere ketens, die minder schaalgrootte en vaak veel schulden hebben. Net als ABN AMRO, ING en KBC Securities heeft Jefferies een koopadvies met een koersdoel van 24,00 euro op Ahold Delhaize.

Op een overwegend groen Damrak noteerde het aandeel Ahold Delhaize maandag 0,5 procent hoger op 17,48 euro. Ahold Delhaize publiceert de kwartaalrapportage woensdag 9 augustus voorbeurs.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

10 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

18 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

38 minuten geleden - Lees verder

Vergelijkbare omzet Kingfisher omlaag

Zwakte in Frankrijk en ongunstige vergelijkingsbasis.

49 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.