Beursblik: ING haalt PostNL van favorietenlijst Benelux

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 10:00

Koopadvies PostNL gehandhaafd.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft PostNL van de favorietenlijst met aandelen in de Benelux gehaald, omdat regelgeving bij het postbedrijf voor grote onzekerheid blijft zorgen. Dit meldde analist Marc Zwartsenburg van ING maandag in reactie op de kwartaalcijfers van PostNL. 

Zwartsenburg noemde de resultaten van het postbedrijf in lijn met de verwachtingen, waarbij de volumedaling bij postbezorging van 8,8 procent "acceptabel" was in het licht van de daling van 9,5 procent waar ING vanuit ging. 

Gezien de sneller dan verwachte impact van eerdere ACM maatregelen en de ontwikkelingen bij de tak Internationaal, verwacht PostNL voor het onderliggende contante bedrijfsresultaat aan de onderkant van de bandbreedte 220 miljoen tot 260 miljoen euro uit te zullen komen. "Al met al een tegenvallend resultaat", aldus Zwartsenburg. "Onzekerheid op het gebied van regelgeving houdt aan." 

Het Besluit Aanmerkelijke Marktmacht kan volgens de analist daarbij voor nog een tegenvaller zorgen, waardoor de impact daarvan groter kan zijn dan nu is meegenomen in de verwachtingen. 

Met dat risico in het achterhoofd, haalde ING het postbedrijf van de favorietenlijst voor de Benelux. 

ING handhaafde evenwel het koopadvies op PostNL met een koersdoel van 5,75 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel maandagochtend 6,0 procent lager op 3,83 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Europese beurzen hoger gesloten

Markt kijkt uit naar publicatie notulen Federal Reserve nabeurs.

1 uur geleden - Lees verder

Damrak sluit hoger

Heijmans in de schijnwerper na halfjaarcijfers.

1 uur geleden - Lees verder

Amerikaanse olievoorraden dalen

Capaciteitsbenutting van raffinaderijen omlaag naar 96,1 procent.

2 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: macro-economisch

Focus op notulen ECB.

3 uren geleden - Lees verder

Beursagenda: buitenlandse fondsen

Cijferseizoen loopt op zijn eind.

3 uren geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
POSTNL toevoegen aan uw watchlist 3,44 1,18% 0,04 3,40