Beursblik: ING verhoogt koersdoel voor IMCD

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 10:17

Koersdoel naar 54,50 euro.

(ABM FN-Dow Jones) ING heeft het koersdoel voor IMCD verhoogd van 52,00 naar 54,50 euro bij handhaving van Houden als advies.

Analist Quirijn Mulder merkte daarbij op dat het aandeel vrijdag onmiddellijk opveerde na het nieuws dat de groothandelaar in voedingsingrediënten en chemicaliën het Canadees-Amerikaanse bedrijf L.V. Lomas overnam.

De marktvorser vindt dat de overname aantoont dat het management van IMCD een goed strategisch plan heeft om de lange termijn winstgevendheid van het bedrijf te ondersteunen en sprak van een "attractieve acquisitie".

Hij verhoogde de taxaties voor de winst per aandeel IMCD voor 2018 en 2019 met 4 procent en merkte daarbij op dat het management van IMCD voorzichtig is met het snijden in de kosten, omdat de acquisitie vooral gericht is op uitbreiding en versterking van marktposities.

IMCD kan met de overname zijn positie in de Verenigde Staten met 70 procent laten groeien en begeeft zich hiermee voor het eerst op de Canadese markt, aldus Mulder, die verder aangaf dat IMCD met de overname de hele VS kan bedienen als distributeur van productcategeorieën als huishoudelijke en persoonlijke verzorging, voeding en farma.

Omdat de overnameprijs niet bekend is, is het voor de analist moeilijk in te schatten of de acquisitie direct zal bijdragen aan het creëren van aandeelhouderswaarde.

Mulder berekende dat IMCD ook na deze overname, mede vanwege een sterke kasstroom, nog voldoende financiële ruimte heeft voor nieuwe acquisities.

Op een overwegend groen Damrak noteerde het aandeel IMCD maandagochtend 0,4 procent lager op 50,99 euro.

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

HP boekt lagere winst

Voormalige hardware divisie van Hewlett Packard verhoogt outlook hele fiscale boekjaar.

Gisteren - Lees verder

Beursupdate: AEX op Wall Street

ArcelorMittal sterkste stijger.

Gisteren - Lees verder

Wall Street lager gesloten

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Wall Street beweegt richting lager slot

Markt in afwachting van Jackson Hole symposium.

Gisteren - Lees verder

Olieprijs hoger gesloten

Amerikaanse voorraden ruwe olie vorige week gedaald.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
IMCD N.V. toevoegen aan uw watchlist 49,66 -1,59% -0,80 50,46