Beursblik: slechts tijdelijke dip in Duitse industrie

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 09:22

Nog steeds sterk tweede kwartaal volgens UniCredit.

(ABM FN-Dow Jones) De Duitse industrie heeft minder geproduceerd in juni, maar dit is slechts een tijdelijke dip. Dat concludeerde UniCredit maandag na publicatie van de Duitse productiecijfers. 

Na vijf maanden van stijgingen nam de industriële productie in juni met 1,1 procent af op maandbasis. Deze daling is volgens hoofdeconoom Andreas Rees van UniCredit "niet het einde van de wereld, integendeel". Er is volgens Rees slechts sprake van een technische correctie. 

Rees wees erop dat op kwartaalbasis sprake was van een "sterke" groei van 1,8 procent en meer dan 7 procent op geannualiseerde basis. Dit is volgens de econoom het sterkste groeitempo sinds het tweede kwartaal van 2013, nadat het eerste kwartaal ook al indrukwekkend was. 

UniCredit ziet de sterke Duitse industrie als een goede voorbode voor de economische groei in het tweede kwartaal. Op 15 augustus wordt de groei van het bruto binnenlands product voor de grootste economie van de eurozone bekend gemaakt. Econoom Rees verwacht een groei van 0,7 procent ten opzichte van het eerste kwartaal en op jaarbasis van 2,8 procent. 

Bovendien is de kans groter dat de economische groei hoger uitvalt dan lager, stelde Rees, ook kijkend naar de sterke stijging van de detailhandelsomzet. Het enige wat op de groei kan drukken is in de ogen van de econoom een lagere netto-export vanwege een sterkere groei van de invoer dan van de uitvoer van goederen en diensten.  

Door: ABM Financial News.

info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Beursblik: ING verhoogt koersdoel Kendrion

Koersdoel omhoog naar 40,00 euro.

7 minuten geleden - Lees verder

Valuta: markt wacht op inflatiecijfers en notulen ECB

Euro licht omlaag.

12 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: ING verhoogt koersdoel KPN

Koersdoel naar 3,40 euro.

20 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: solide margeverbetering ForFarmers

Wisselvallige outlook volgens NIBC.

34 minuten geleden - Lees verder

Beursblik: teleurstellende outlook Boskalis

Resultaten volgens NIBC weinig verrassend.

40 minuten geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen


Er zijn geen aandelen gerelateerd aan dit item.