Beursblik: winstcijfers PostNL iets beter dan verwacht

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 09:04

Wel outlookverlaging door postbedrijf.

(ABM FN-Dow Jones) PostNL heeft in het afgelopen kwartaal iets beter dan verwachtte winstcijfers gepresenteerd, maar gaat wel gebukt onder een onzekere regelgeving. Dit stelde analist Ruben Devos van KBC Securities maandag in reactie op de kwartaalcijfers van het postbedrijf. 

Devos stelde dat de omzet van het postbedrijf in het afgelopen kwartaal twee procent onder de verwachting lagen, maar dat het onderliggende contante bedrijfsresultaat daarentegen 7 procent boven de verwachting uitkwam. Daarbij presteerde PostNL vooral met pakketpost goed volgens Devos, met "solide marges", terwijl postbezorging in Nederland tegenviel op het gebied van winstgevendheid en International op het gebied van omzetgroei. 

Regelgeving blijft bij PostNL voor grote onzekerheid zorgen, zo merkte de analist bovendien op, en leidde "nu al" voor een outlookverlaging voor 2017. Gezien de sneller dan verwachte impact van eerdere ACM maatregelen en de ontwikkelingen bij de tak Internationaal, verwacht het postbedrijf aan onderkant van de bandbreedte 220 miljoen tot 260 miljoen euro uit te komen. Devos sluit niet uit dat de outlook voor middellange termijn eveneens wordt aangepast als het Besluit Aanmerkelijke Marktmacht een stijging van de huidige financiële impact van 30 miljoen tot 50 miljoen euro zal betekenen. 

Het dividend van PostNL lijkt volgens Devos evenwel gewaarborgd, vanwege de verbeterde ontwikkelingen bij het pensioentekort en de gezonde balans. 

KBC Securities heeft een Houden advies op PostNL met een koersdoel van 4,00 euro. Op een groen Damrak koerste het aandeel PostNL kort na opening van de beurs  4,4 procent lager op 3,88 euro. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Update van Beursupdate: AEX op Wall Street

Alleen maar verliezers.

Gisteren - Lees verder

Recordresultaten Applied Materials

Kwartaalcijfers aan bovenkant van eigen verwachting.

Gisteren - Lees verder

Wall Street sluit flink lager

Tegenvallende macrocijfers en wisselende bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder

Wall Street koerst af op lager slot

Tegenvallende macrocijfers en bedrijfscijfers beheersen markten.

Gisteren - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
POSTNL toevoegen aan uw watchlist 3,42 -0,58% -0,02 3,44