Europese beurzen verdeeld rond middaguur

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 12:24

Zwakke Duitse macro-data trekken DAX omlaag.

(ABM FN-Dow Jones) De Europese beurzen noteren maandag rond het middaguur verdeeld. De breed samengestelde STOXX Europe 600 index daalde 0,2 procent tot 381,65 punten, de Duitse DAX presenteerde een verlies van 0,4 procent op 12.245,55 punten en de Franse CAC 40 noteerde vlak op 5.204,94 punten. De Britse FTSE 100 noteerde 0,1 procent hoger op 7.517,50 punten.

De aandacht gaat bij een gebrek aan richtinggevende publicaties uit naar het euro-dollar-valutapaar. De euro kwam vrijdag onder druk te staan na publicatie van het sterke Amerikaanse banenrapport. "Alle componenten van het rapport waren sterk, wat suggereert dat een in ieder geval een deel van de Amerikaanse economie goed presteert", aldus marktanalist Konstantinos Anthis van ADS Securities. Volgens de analist zijn beleggers echter nog steeds sceptisch voor de intenties van de Fed om het rentebeleid verder te versterken. Tot vrijdag staan er geen belangrijke publicaties geagendeerd, waardoor de richting van het muntpaar in de eerste paar dagen van de handelsweek onduidelijk is. Vrijdag staan Europese en Amerikaanse macro-data geagendeerd.

Er was ook weer aandacht voor bedrijfsresultaten. Inmiddels is circa twee derde van het cijferseizoen in Europa achter de rug, en volgens analisten van UBS waren de resultaten tot nog toe sterk. Volgens de bank wist 15 procent van de bedrijven de verwachtingen te overtreffen, waar dit historisch gemiddeld 12 procent is. Daarmee is het tweede kwartaal vooralsnog wel minder dan het eerste kwartaal, wat volgens UBS overigens het beste in zeven jaar tijd was.

Op macro-economisch vlak werd maandag bekend dat de Duitse industrie in juni 1,1 procent minder heeft geproduceerd dan een maand eerder. Op jaarbasis steeg de industriële productie met 1,4 procent.

Olie noteerde maandag in het rood. Een september-future West Texas Intermediate daalde 1,4 procent tot 48,88 dollar, terwijl een oktober-future Brent 1,5 procent lager bewoog op 51,65 dollar. 

De euro/dollar noteerde op 1,1803. Bij aanvang van de handelsdag bewoog het muntpaar nog op 1,1806 en bij het sluiten van de Amerikaanse beurzen op vrijdag stond er een stand van 1,1771 op de borden. 

Bedrijfsnieuws

PostNL verloor 5,2 procent, waarmee het aandeel de sterkste daler is van de Stoxx 600. Hoewel de Nederlandse post en pakketbezorger grofweg stabiele resultaten boekte in het tweede kwartaal viel de outlook over het hele boekjaar tegen.  

De Britse mijnbouwers zaten maandagochtend in de lift, vanwege de hogere ijzerertsprijs. BHP Billiton noteerde rond het middaguur 1,3 procent hoger, Rio Tinto steeg 1,5 procent en Glencore won 2,0 procent. Anglo American dikte 2,3 procent aan. Ook ArcelorMittal profiteerde van de hogere prijzen voor ijzererts en steeg in Amsterdam 3,2 procent.

Het Italiaanse Banco BPM steeg 3,0 procent, nadat de bank resultaten rapporteerde die grotendeels in lijn waren met de verwachting. 

Paddy Power Betfair verloor 6,6 procent, nadat het online gokbedrijf bekendmaakte dat CEO Breon Corcoran na zestien jaar aftreedt. Peter Jackson zal Corcoran opvolgen.

Futures Wall Street

De Amerikaanse beurzen gaan maandag een licht hogere opening tegemoet. Futures op de S&P 500 index noteren tot 0,1 procent in het groen. 

De toonaangevende S&P 500 index sloot vrijdag 0,2 procent hoger op 2.476,83 punten. De Dow Jones index eindigde 0,3 procent in het groen op 22.092,81 punten en technologiebeurs Nasdaq 0,2 procent tot 6.351,56 punten. 

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Fiat Chrysler ontkent benadering door Chinees bedrijf

Autoconcern weerspreekt mediageruchten.

8 minuten geleden - Lees verder

Staat haalt 1,7 miljard euro op met veiling

Negatieve rentevergoeding op kortlopende lening.

32 minuten geleden - Lees verder

Beursupdate: Amsterdamse beurs koerst lager

Damrak zet neerwaartse trend van eind vorige week voort.

1 uur geleden - Lees verder

Rosneft rondt overname belang in Essar Oil af

Consortium van Trafigura en UCP ronden tevens overname van belang af.

1 uur geleden - Lees verder

Chinese Great Wall wil Fiat Chrysler overnemen - media

Overnamespeculatie doet al langer de ronde.

1 uur geleden - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
BEL20 INDEX toevoegen aan uw watchlist 3.807,72 6,10% 218,87 3.588,85
CAC 40 toevoegen aan uw watchlist 5.114,15 -0,64% -32,70 5.146,85
PSI 20 I... toevoegen aan uw watchlist 5.186,10 -1,09% -56,97 5.243,07