Financiers Strukton eisen meer grip - media

Redactie ABM Financial News - 7 augustus 2017, 07:10

Bouwer moet eigen RvC instellen.

(ABM FN-Dow Jones) De financiers van Strukton eisen meer grip op het bouwbedrijf. Dit schreef Het Financieele Dagblad maandag op basis van het jaarverslag van de bouwer.

Volgens de krant komt onder meer op aandringen van de huisbanken ABN AMRO, Rabobank en NIBC er nog dit jaar een eigen raad van commissarissen bij het bouwbedrijf. Een signaal volgens bronnen van het FD dat de financiers de teugels aanhalen.

"De banken hebben blijkbaar moeilijk gedaan. Ze willen dat er met een eigen rvc meer toezicht op Strukton zelf komt", aldus een kenner van de sector tegen de krant.

Verder is nieuwe financiering overeengekomen, maar slechts tot en met juni volgend jaar, aldus het FD. Dit bekent dat het bouwbedrijf al relatief weer vlot moet beginnen met onderhandelingen over een nieuwe financiering.

Strukton voldeed in het vierde kwartaal niet aan de oude bankconvenanten, zo werd door de bouwer aan de krant bevestigd.

Grootaandeelhouder Gerard Sanderink stak, zo werd op 12 december vorig jaar reeds bekend, 24 miljoen euro aan vers kapitaal en achtergestelde leningen in de bouwer. Ook verstrekte Sanderink een garantie om, indien nodig, het vermogen van Strukton met 30 miljoen euro te versterken.

Het jaarverslag van Strukton bevatte ook geen goedkeurende accountantsverklaring, maar een zogenoemde 'verklaring met beperking'.

Door: ABM Financial News.
info@abmfn.nl
Redactie: +31(0)20 26 28 999

© Copyright ABM Financial News B.V. All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. ABM Financial News B.V. and the provider of this website/application do not warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or delays in the content, or for any actions taken in reliance thereon.

Nieuws

Oververhitting markt nog ver weg - Tepper

Vergelijking met 1999 belachelijk volgens bekende hedgefonds-manager.

Gisteren - Lees verder

Laatste restje bedrijfscijfers en Jackson Hole

Relatief rustige week in verschiet.

Gisteren - Lees verder

Van Oord bouwt offshore windpark Deutsche Bucht

Geen financiƫle details.

Gisteren - Lees verder

Topman Corbion koopt aandelen bij

Voor bijna 700.000 euro aandelen gekocht.

Gisteren - Lees verder

Norges Bank vergroot belang in Besi

Kapitaalbelang teruggebracht tot boven vijf procent.

19 augustus 2017, 11:34 - Lees verder
Meer nieuws »

Gerelateerde fondsen

Naam Laatste Rend. Verschil Slot
ORANJEWO... toevoegen aan uw watchlist 5,49 0,00% 0,00 5,49